Oppo Reno A özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Oppo Reno A özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-10 17:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

OPPO’nun merakla beklenen Reno A modelinin fiyatı belli oldu!

Son dönemlerin en çok dikkat çeken markaları arasında olan OPPO, Reno serisi akıllı telefonlarının ilk tanıtımını geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirmişti. Fiyat performans dengesinde ürünleri pazara kazandıran firma yeni serisiyle de kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Ürün yelpazesini genişletmeye devam eden marka Reno serisine yeni bir cihaz daha ekledi. OPPO Reno A’yı yakın zamanda pazara çıkarak olan şirket yeni akıllı telefonun özelliklerini ve fiyatını resmi olarak açıkladı.

Oppo’dan yarım saatte batarya dolduran hızlı şarj!Oppo’dan yarım saatte batarya dolduran hızlı şarj!

Tasarımıyla OPPO şıklığını yansıtan Reno A, orta segment bir akıllı telefon. Özellikleri ve uygun fiyatıyla değerlendirdiğinde tam bir fiyat performans telefonu diyebileceğimiz Reno A donanım özellikleriyle oldukça güçlü.

OPPO Reno A  teknik özellikleri 

6.4 inç ekran boyutuna sahip olan Reno A, 1080 X 2340 piksel ekran çözünürlüğüne ve AMOLED ekran teknolojisine sahip. 19:5:9 formatına sahip olan Reno A, Gorilla Glass 5 teknolojisine de sahip. Yeni telefonunda parmak izi sensöründe bir değişiklik yapan OPPO Reno A’da parmak izi sensörünü telefonun arka paneli yerine ekrana entegre etmeyi tercih etmiş.

Türkiye’de satışa çıkan OPPO A5 (2020) fiyatı ve özellikleri

6 GB RAM desteğine sahip olan Reno A 128 GB dahili depolama alanına sahip. Gücünü Qualcomm Snapdragon 710 işlemci yongasından alan Reno A’da özelleştirilmiş Kryo 360 çekirdekleri bulunan işlemci ve Adreno 616 GPU bulunuyor. 10 nm fabrikasyon süreciyle geliştirilen Reno A 2.2 GHz hıza kadar çıkabiliyor. Güçlü donanım özellikleri sayesinde kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayacak Reno A, hem günlük kullanıma, hem de oyunseverler için son derece uygun. 6 GB’lık RAM desteği ve güçlü işlemcisi sayesinde yüksek sistem gereksinimi gerektiren oyunları da kaldırabilecek olan Reno A, kamera teknolojisiyle de oldukça başarılı.

OPPO Reno A kamera özellikleri ve fiyatı

Arka panelinde ikili kamera düzeneğine sahip olan Reno A’nın ana kamerası 16 Megapiksel çözünürlüğüne sahip. Ana kameranın hemen yan kısmında ise 2 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan derinlik algılama sensörü bulunuyor. Arka panele yatay olarak konumlandırılan kameralar cihaza şıklık da katmış. Ön ekranında ise 25 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan selfie kamerasıyla kullanıcı karşısına çıkan Reno A’nın pazardaki rekabeti arttırmak için ön kamerasına daha çok önem verdiğini söylemek de yanlış olmaz. Kamera sistemlerinde yapay zeka teknolojisinden yararlanan OPPO, bu sayede kullanıcılarına daha canlı kareler yakalama imkanı tanıyor.

Oppo Reno'nun hızlı şarj desteğinin yanı sıra diğer özellikleri de sunuldu

3.600 mAh’lık batarya kapasitesine sahip olan OPPO Reno A, kutusundan Android 9 Pie temeli ve ColorOs6 arayüzüyle çıkıyor.

Mavi ve siyal olarak iki farklı renk seçeneğine sahip olan OPPO A’nın en önemli özelliklerinden birisi de IP67 sertifikasına sahip olması. Bu sertifikayla suya ve toza karşı dayanıklılığı belgelenen cihaz dayanıklı yapısıyla da büyük bir başarıya sahip. Şuanda Japonya’da satışa sunulan OPPO Reno A’nın global pazara ne zaman giriş yapacağı ve Türkiye’ye ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor. OPPO Reno A için belirlenen fiyat etiketi ise 332 dolar.


Oppo K5’in muhtemel özellikleriOppo K5’in muhtemel özellikleri
Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, Türkiye'de çağrı merkezi açtıÇinli akıllı telefon üreticisi Oppo, Türkiye'de çağrı merkezi açtı

PAYLAŞ