Oppo Reno 6'nın teknik verileri sızdırıldı - Haberler - indir.com

Oppo Reno 6'nın teknik verileri sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-01 12:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Küresel pazarın en önemli akıllı telefon şirketlerinden biri olan OPPO’nun Reno 5 serisini Çin’de piyasaya sürmesinden çok kısa bir zaman geçmiş olsa da şirket Reno 6 serisi için hazırlıklara başladı.

Akıllı telefon modellerini sene içinde 5G ve 4G destekli olarak farklı ülkelerde yavaş yavaş piyasaya süren şirket Reno 6 serisinin çalışmalarına başladı. Reno 5 serisinin çıkışı tam olarak bitmemesine rağmen yeni seri için çalışmalara başlayan şirket Android pazarında elde ettiği gücü devam ettirmek istiyor gibi duruyor.

OPPO, mobil tarafta bir alana daha giriş yapıyorOPPO, mobil tarafta bir alana daha giriş yapıyor

Reno 6 özellikleri

Her sene en az iki tane Reno serisi akıllı telefon modeli tanıtan OPPO 2019 senesinde Reno 3 serisini piyasaya sürdükten birkaç ay sonra Reno 4 serisini kullanıcıların karşısına çıkarmıştı. Kısa bir süre önce Reno 5 serisini tanıtan şirket şimdi Reno 6 serisi üzerinde çalışıyor.

Sızıntılara göre Oppo’nun yeni telefon serisi PEPM00 kod adıyla listeleniyor. 65W hızlı şarj desteğine sahip olan Reno 6 serisi 3C sertifikasını çoktan aldı. Cihazın batarya kapasitesi tam olarak bilinmese de hızlı şarj detaylarına bakarak 4500 mAh kapasiteli çift hücreli batarya bulunacağını söylemek mümkün. 90 Hz ekran tazeleme hızına sahip AMOLED bir panel ile gelecek olan model ekran içi parmak izi okuyucu teknolojisine de ev sahipliği yapıyor.

OPPO Çin'in en büyük markası oldu

Gücünü MediaTek’in MT6893 yonga setinden gücünü alan Reno 6’nın güç aldığı bu yonga seti, MediaTek Dimensity 1200 olarak isimlendirilmekte. YBir adet 3 GHz saat hızına sahip Cortex-A78 çekirdeği, üç adet 2.6 GHz ile çalışan Cortex-A78 çekirdeği ve dört adet 2 GHz saat hızına sahip Cortex-A55 çekirdeği ile gelen MediaTek Dimensity 1200, HyperThread 3.0 motoru tarafından optimize edilen Mali-G77 MC9 GPU’ya sahip. 

8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı bulunan bir versiyona sahip olacağı aktarılan Reno 6’nın farklı RAM seçeneklerine sahip olan versiyonlarının da üretilmesi bekleniyor. Kutusundan Android 11 tabanlı çıkacak olan cihaz ColorOS 11.1 ile geleceği düşünülse de cihaz piyasaya sürülüne kadar yeni bir ColorOS versiyonu yayımlanırsa o arayüzle kullanıcılarına merhaba diyecektir.

Bu zamana kadar Reno serilerinin Çin merkezli piyasaya çıktığını düşünürsek Reno 6 serisinin satışlarının da ilk etapta Çin’de başlayacağını söyleyebiliriz.

 


Oppo Reno5 F'in özellikleri ve fiyatıOppo Reno5 F'in özellikleri ve fiyatı
Türkiye'de üretilen Oppo A15s tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıTürkiye'de üretilen Oppo A15s tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ