Oppo, prizma kamera için patent aldı - Haberler - indir.com

Oppo, prizma kamera için patent aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-05 15:31:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Oppo, hem akıllı cep telefonları hem de ekosistem ürünleriyle oldukça beğenilen firmalar arasından yer alıyor. Kısa süre önce katlanabilir ve yeni tasarım cep telefonlarının tanıtımını gerçekleştiren şirket ile yenilikçi firma ile bu sefer de sıradışı bir kamera ile kullanıcıların karşısına çıkacak. 

Oppo kamera tasarımıyla dikkat çekmeye devam ediyor

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Oppo, diğer akıllı cep telefon markaları pop-up kameralı akıllı cep telefonların tanıtımını yapmakla meşgul olurken, köpekbalığı yüzgeci (Shark-Fin) gibi farklı tasarımlı kamera modülüne sahip cihazların tanıtımını gerçekleştirdi. Şirket şimdi de kamera kurulumunu cihazın arkasından gizlemesin izin verecek olan yeni bir açılır kapanır kamera modülünün patentini almak için başvuruda bulundu. 

OPPO ve OnePlus Ar-Ge çalışmaları için güçlerini birleştiriyorOPPO ve OnePlus Ar-Ge çalışmaları için güçlerini birleştiriyor

LetsGoDigital tarafından aktarılan bilgilere göre bu akıllı cep telefon, gerektiği zaman açılan bir kamera kurulumuna sahip olacak. Çift selfie kameralı açılır pencereye sahip akıllı cep telefonlara alışkın olunmasına rağmen, Oppo'nun yapmak için planlar kurduğu tasarım alışılmışın dışında olacak. Bu patente göre şirket, bu telefonun gövdesine ana kamera ve ultra geniş kamera destekli iki farklı kamera yerleştirmek adına çalışmalar yapıyor. 

Oppo’nun yeni kamerası nasıl çalışacak?

Açılır modülün içerisinde kamera sensörleri yer almıyor. Bunun yerine ise, cihazın her iki tarafından bulunan, modül açıldığında ise bir selfie veya bir görüntü çekmesine imkan tanıyan iki prizma yer alıyor. Bu prizmalar, dışarıdan gelen ışığın sensöre yansımasını sağlayacak bir şekilde yerleştirilecek ve görüntü elde edilmiş olacak. 

Periskopik kamera tasarımı ile oldukça benzer olacak olan bu yeni tasarım, şu an için patent aşamasında olduğu için detaylar ve pratik uygulamalar şu an için çok net değildir. Fakat her iki prizmanın da tek bir görüntüyü yakalamak için kullanılabileceği de öngörülüyor. Bu kamera sisteminin test laboratuvarlarından çıkıp kolay bir şekilde satılacağı bir akıllı cep telefonun kullanılıp kullanılmayacağı ise şu an belli değildir. 

 


Resmi olarak tanıtılan OPPO A55 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OPPO A55 5G özellikleri ve fiyatı
OPPO takip cihazı geliştiriyorOPPO takip cihazı geliştiriyor
Oppo Find x3 Pro hakkında yeni detaylarOppo Find x3 Pro hakkında yeni detaylar

PAYLAŞ