Oppo, Katlanabilir Telefon Patenti Aldı - Haberler - indir.com

Oppo, Katlanabilir Telefon Patenti Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-21 13:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019 ile beraber birçok telefon üreticisi tarafından katlanabilir yapıya sahip akıllı telefonlar göreceğiz. Bu noktada akla gelen ilk isim Güney Koreli marka Samsung olurken şirketin Galaxy F olarak bu yeni modelini geliştirdiği biliniyor. Ancak sadece Samsung değil şimdi ise Çinli üretici olan Oppo’nun da yeni bir katlanabilir telefon modeli için patent aldığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta Samsung Geliştirici Konferansı kapsamında Infinity Flex olarak adlandırılan katlanabilir ekranlı telefon modeli şirket tarafından duyurulmuştu. Çinli Royole Technologies ise FlexPai adlı bir modelini pazara sürerek dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefon üreticisi olmuştu. Huawei tarafında ise 5G destekli bir katlanabilir yapıya sahip modelin geliştirildiği bilinirken son olarak Çin pazarından Oppo bu duruma dahil oldu ve gerekli patentler için Çin Patent Dairesi’ne başvurdu.

Oppo Katlanabilir Akıllı Telefon

Oppo R15X Performans Testinde GözüktüOppo R15X Performans Testinde Gözüktü

Her patent içeriğinde gözüktüğü üzere bu patentinde yine katlanma şekli ve çalışma sistemi aynı olarak gözüküyor. Kamera yerleri değişkenlik gösterirken bazı raporlarda kamera arka yüzeyde bazı patentlerde ise ekranın hemen üstünde yer aldığı gözüküyor. Modelin yan yüzeyinde ise ses tuşu ve açma kapama tuşunu görüyoruz. Alt tarafta klasik olarak ise 3.5 mm’lik kulaklık girişi ve şarj girişi bulunuyor. Bu modelin henüz ekran boyutu bilinmezken, Samsung’un katlanabilir yapıya sahip cihazında bir dış ekran özelliğinin bu modelde yer almadığı gözüküyor.

Oppo ve OnePlus telefon üreticileri aynı firmaya ait oldukları için tasarımları noktasında birbirlerini taklit ediyorlar. Oppo tarafından böyle bir katlanabilir yapıya sahip cihazg gelirse, yakın zamanda ise OnePlus cephesinden de gelmesi bekleniyor. 2019 yılı katlanabilir akıllı telefonların yarıştığı bir yıl olacakken bakalım Samsung ve diğer köklü rakipler bu yönde nasıl bir tasarımı kullanıcılarına sunacaklar göreceğiz.


Su Damlası Tasarımlı Oppo R15x TanıtıldıSu Damlası Tasarımlı Oppo R15x Tanıtıldı
Oppo A7'nin Tüm Özellikleri Belli OlduOppo A7'nin Tüm Özellikleri Belli Oldu
Oppo R17, Avrupa'da RX17 adını alacakOppo R17, Avrupa'da RX17 adını alacak

PAYLAŞ