OPPO kamera konusunda çok daha iyi hale gelebilir - Haberler - indir.com

OPPO kamera konusunda çok daha iyi hale gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-17 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük telefon üreticileri arasında yer alan OPPO, açılan “Kamera İnovasyon Laboratuvarı” ile gelecek için iddialı çalışmalara başladı.

İnovatif ürünlere önem veren akıllı telefon şirketlerinden OPPO gelecekte kamera sistemlerinde daha iyi olmak istiyor. Bunun için Hindistan Haydarabad’daki Ar-Ge merkezinde “Kamera İnovasyon Laboratuvarı” kuran şirket yapılan açıklamaya göre , yapay zeka destekli yüz rekonstrüksiyon teknolojisi ve güzellik çözümleri uygulaması geliştirmek gibi inovatif çözümlerle kullanıcılara üst düzey videografi yenilikleri kullanıcılara sunmaya çalışacak.

OPPO ekran altı kamera üzerinde çalışıyorOPPO ekran altı kamera üzerinde çalışıyor

Oppo'nun yeni arayüzü ColorOS 12 duyuruldu

Şirketin sözüne ettiği tüm yenilikler, Hindistan’a ve dünyanın diğer ülkelerine göre özelleştirilmiş çözümler sağlamak için tasarlanmış. Ayrıca Hindistan’daki ekip araştırmalarıyla Orta Doğu, Afrika, Güney Asya, Japonya ve Avrupa dahil olmak üzere diğer bölgeler ve ülkelerdeki yeniliklere de öncülük edecek. Laboratuvarda video, fotoğraf ve Full Dimension Fusion (FDF) Portre Video Sistemi teknolojisi üzerine çözümler geliştirmek için de araştırmalar yapılacağı da aktarılıyor.

Gelecek OPPO akıllı telefon modelleri kamera konusunda çok daha iyi hale gelebilir

Konu hakkında açıklama yapan OPPO Hindistan Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Tasleem Arif şunları söyledi; “Görüntüleme teknolojileri her zaman OPPO Hindistan Ar-Ge’sinin odak noktasını oluşturdu. Bu laboratuvarın kurulumuyla, kullanıcılarımızın genel kamera deneyimini zenginleştirmeye çalışırken, global çözümleri yerelleştirmeye ve küreselleştirilebilecek yeni çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz. Hindistan kamera laboratuvarında geliştireceğimiz çözümler, dünya genelinde milyonlarca OPPO kullanıcısına sunulacak.”

OPPO Hindistan Ar-Ge Kamera Bölümü Başkanı Kaushal Prakash Sharma ise açılış konuşmasında şu ifadelere ver verdi; “Yapay zeka yetenekleriyle donatılan akıllı telefonlar artık profesyonel kameralar düzeyinde muhteşem görüntüler yakalayabiliyor. Laboratuvarda görüntüleme alanında yapılan araştırmalar ve inovasyonlar, insanların yaşadıklarını kaydederken akıllı telefonlarını kullanma şeklini değiştirmeyi amaçlıyor. Son teknoloji ekipmanlarla çok gerçekçi veri setleri işleyip üretecek, ileri kalitede görüntüleme ve video çekme deneyimleri sunacağız.”

Gelecekte laboratuvarda, şirketin ürettiği akıllı telefon kameralarını yapay olarak oluşturulmuş farklı sahnelerde teste tabi tutacak ve bu örnekler üzerinden elde edilen verileri analiz edilecek. Farklı fotoğraf ve videografi senaryolarında çeşitli ışık kaynaklarını test etmek için özel makinelerle donatılan laboratuvar, kameralardaki teknolojilere daha fazla optimizasyon imkanı sunarak akıllı telefonlardan daha yüksek performans alınabilmesini sağlamayı amaçlıyor.


Oppo ekran altı kamera teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdiOppo ekran altı kamera teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdi
OPPO yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttıOPPO yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttı

PAYLAŞ