Oppo, kablosuz havadan şarj teknolojisini tanıttı - Haberler - indir.com

Oppo, kablosuz havadan şarj teknolojisini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-24 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz ay içerisinde  Xiaomi, Mi Air Charge adlı tamamen kablosuz ve havadan şarj teknolojisini bir lansman ile resmi olarak duyurdu. Şimdi ise başarılı şirket Oppo, kendi havadan şarj teknolojisi ile Xiaomi'nin rakibi olmaya yönelik hareket ediliyor. Şirket, bu teknoloji ile beraber otomobil ve yonga üreticileriyle yapmış olduğu yeni ortaklık hakkında bilgi verildi. 

Kablosuz havadan şarj ile ilgili neler aktarıldı?

Başarılı şirket, bir demo video aracılığıyla kablosuz havadan şarj teknolojisinin nasıl çalıştığına dair bilgi verdi. Söz konusu bu videoda kullanılan cihazın Oppo X 2021 olması da dikkatleri üzerine çekiyor. Oppo X 2021, şirketin kaydırılabilen ilk akıllı cep telefonu olacak. Yayınlanan bu videoda, cihaz şarj alanında kaldırıldığında dahi şarj olmaya hızla devam edecek. Bu da Çin merkezli üretici şirketlerden Xiaomi'ye benzer bir teknoloji ile kullanıcıların karşısına çıkacağı belirtildi. 

Oppo, prizma kamera için patent aldıOppo, prizma kamera için patent aldı

Aynı zamanda şirket, mesafenin şarj standının çevresinden 10 cm uzağa kadar çalıştığı bilgisi verildi. Şu an için bu  teknolojinin yeni olması sebebiyle paylaşılan değerler kullanıcıları çok da tatmin etmeyecektir. Ancak ilerleyen süreçlerde evlerde yaygın olarak kullanılacak bu tarz sistemler, yeni bir pazar oluşmasını sağlayabilir. Bunun dışında şirket, VOOC Flash Charge teknolojisini yaygınlaştırmak adına yapılan bazı anlaşmalar da MWC'de duyuruldu. Bunun yanı sıra, OPPO'nun otomobil ve yonga üreticileri ile sıkı bir iş birliği içerisinde ilerleme sağlayacağı aktarılıyor. Şirket, "The Flash Initiative" projesiyle beraber kendi hızlı şarj teknolojisinin farklı şirketler tarafından kullanılmasına izin verecek.


OPPO ve Xiaomi Türkiye yatırımları hakkında açıklama yaptıOPPO ve Xiaomi Türkiye yatırımları hakkında açıklama yaptı
OPPO kayan ön kamera patenti aldıOPPO kayan ön kamera patenti aldı
OPPO Find X3 Neo özellikleri ortaya çıktıOPPO Find X3 Neo özellikleri ortaya çıktı

PAYLAŞ