Oppo, Huawei ambargosunu avantaja çevirme peşinde - Haberler - indir.com

Oppo, Huawei ambargosunu avantaja çevirme peşinde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-15 22:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD yaptırımları nedeniyle zor günlerden geçen Huawei yeniden Honor’a satmakla gündemde. Oppo Başkan Yardımcısı Alex Wu verdiği bir röportajda, Huawei'yi, Avrupa pazarında geçmeye kararlı olduklarını dile getirdi.

Son dönemlerdeki başarısıyla Çin akıllı telefon piyasasında ikinci küresel piyasada ise beşinci sıraya yükselmeyi başaran OPPO, bu yıl içerisinde Avrupa'da üçüncü sıraya girmeyi hedefliyor. Avrupa pazarındaki payını yüzde 3'ten yüzde 5'e çıkarmayı planlayan Oppo'nun daha sonraki hedefi ise yüzde 10-15 sınırını aşmak.

OPPO, hızlı şarj çözümleri ile ilgili çalışmalarını 2012 yılında başlattıOPPO, hızlı şarj çözümleri ile ilgili çalışmalarını 2012 yılında başlattı

Oppo Başkan Yardımcısı Alex Wu, Nikkei Asian Review ile gerçekleştirdiği bir röportajda şirketin geleceğe yönelik planlarını paylaştı. OPPO Avrupa pazarında iki yıldan biraz fazla bir süredir varlığını sürdürerek, yıl boyunca Batı Avrupa'daki pazar payını yüzde 1'den yüzde 3'e çıkarmayı başardı. Ama şirket için Doğu Avrupa'da dinamikler değişkendi. OPPO, 2023 senesine kadar Avrupa’da ki pazarının en az yüzde10-15'ini kapsamayı hedefliyor. Counterpoint Research'in raporuna göre Samsung yüzde 35 pazar payı ile yerel pazara hakim olurken, ikinci sırada yüzde 17 ile Apple ve üçüncü sırada da Huawei yer alıyor.

2019 üçüncü çeyrek akıllı telefon satışları açıklandı

Avrupa’daki konumunu güçlendirmek istemeyen OPPO ise, son dönemle zorlu günlerden geçen Huawei’ye karşı uygulanan ambargoyu avantaja çevirmeye çalışan Xiaomi ile sıkı bir rekabete girecek gibi duruyor. Şirket bu hafta Deutsche Telekom ile Telekom operatörünün Almanya, Hollanda ve Polonya'da 5G özellikli Reno 4 akıllı telefon satmasına izin verecek bir anlaşma yaptı. Küresel pazarda da gücünü günden güne arttıran şirket, yerel pazar için orta sınıf 4G akıllı telefonları piyasaya sürmeye devam edecek.

Alex Wu'nun açıklamalarına göre, gelecek yıl Çin'de satılan tüm akıllı telefonların yüzde 80’ni 5G ağlarını destekleyecek. DigiTimes Research’in tahminlerine göre, Oppo'nun ürün sevkiyatlarının önümüzdeki sene yüzde 38 artması bekleniyor. Oppo, Endonezya, Bangladeş ve Hindistan dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde bulunan fabrikalarla akıllı telefonlarının yüzde 80'inden fazlasını kendi bünyesinde üretiyor. Analistlere göre de küresel akıllı telefon pazarı önümüzdeki sene yüzde 12 oranında büyüme kaydedecek. Akıllı telefon piyasasındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


OPPO X ve League of Legends ortaklığıOPPO X ve League of Legends ortaklığı
OPPO Reno 4 Pro özellikleri ortaya çıktıOPPO Reno 4 Pro özellikleri ortaya çıktı

PAYLAŞ