OPPO, hızlı şarj çözümleri ile ilgili çalışmalarını 2012 yılında başlattı - Haberler - indir.com

OPPO, hızlı şarj çözümleri ile ilgili çalışmalarını 2012 yılında başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-14 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden OPPO, son hızlı şarj teknolojisi SuperVOOC 2.0 evrimleşme sürecine değindi. Hızlı şarj çözümleri için 2012 yılında çalışmaya başladıklarını söyleyen şirket, çalışmalarını bugüne kadar devam ettiklerini ifade ediyor. Piyasaya sürdüğü akıllı cep telefonlarla takip ettiği şirketler arasında yer almayı başaran OPPO, bugün bazı açıklamalarda bulundu. Son dönemlerin en popüler özellikleri arasında olmayı başaran hızlı şarj teknolojileriyle ilgili yapılan bu açıklamalar, şirketi bu noktada ne gibi çalışmalar yürüttüğünü gözler önüne seriyor. 

Başarılı üreticisi OPPO, akıllı telefon sektörünün benimsediği hızlı şarj teknolojileri için kritik önem arz eden şirketler arasında yer alıyor. Çünkü şirket, hızlı şarj teknolojisine sahip olan ilk telefonu Find 7'yi 2014 yılında piyasaya sürmüştü. Bu tarihin önemli olduğunu açıkça ifade edebiliriz çünkü o yıllarda hızlı şarj, pek de yaygın olan bir şey değildi. 

Tanıtımı yapılan Oppo A73 özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Oppo A73 özellikleri ve fiyatı

OPPO'nun hızlı şarj çözümleriyle ilgili çalışmaları 2012 yılında başlattı

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden OPPO'nun hızlı şarj teknolojileri üzerinde çalışma yapmaya başlaması, 2012 yılında gerçekleşiyor. Teknoloji şirketleri, o yıllar içerisinde çıkarılabilir pilleri bir kenara bırakarak daha ince telefonlar tasarlamak için çalışıyorlar. Bunun yanı sıra ekran boyutları da o dönemler içerisinde ciddi anlamda büyüme sağlıyor. OPPO Şarj Teknolojileri Baş Mühendisi Jeff Zhang da yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek çalışmalara koyuluyor. 

OPPO tarafından yapılan açıklamalara göre teknoloji şirketleri, o yıllar içerisinde yüksek voltaj-düşük akım temeline dayanan şarj çözümleri üzerinde çeşitli çalışmalar yapıyor. Fakat bu kullanıcılar için çok riskli bir durumdu çünkü artan ardından voltaj değerleri, yüksek sıcaklığın oluşmasına neden oluyordu. İşte bu durumu görmezden gelmeyen Zhang, çalışmalarını aksi yöne çevirerek düşük voltaj -  yüksek akım çözümü üzerinde yoğunlaşıyor. Yapılan çalışmaların meyvesi ise Find 7'de bulunan VOOC isimli hızlı şarj teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. 

2014 yılı içerisinde kullanıcıların hizmetine sunulan VOOC teknolojili Find 7, 30 dakikada yüzde 75 şarj olabiliyordu. Hatta OPPO bu durumu PR çalışmaları sırasında "Beş Dakika Şarj Et, İki Saat Konuş" sloganını kullanıyordu. İşte yapılan PR çalışmaları, şirketin o yıl gerçekleştirdiği akıllı telefon satışlarını yüzde 67 artırarak 50 milyona çıkarıyor. 2016 yılına geldiğimizdeyse kullanıcıların yüzde 30'u, satın almak istediği akıllı telefonda VOOC teknolojisinin olması gerektiğini düşünür hale geliyor. OPPO, sadece VOOC teknolojisiyle yetinmiyor. Takvimler 2018 yılını gösterdiğinde şirket, Find X Lamborghini Edition ile SuperVOOC teknolojisini duyuruyor. İki hücreli tasarıma sahip olan SuperVOOC, hızlı şarj desteğini 50 watta kadar artırmış oluyor. 2019 yılına geldiğimizde ise OPPO,  Find X2 gibi pek çok modelinde 65 watt hızlı şarj desteği sunan SuperVOOC 2.0 teknolojisini kullanıyor. Bu hızlı şarj teknolojisi, geçtiğimiz aylarda duyurulan Reno4 Pro'da da kullanılmaya devam ediyor. Gerek akıllı cep telefonları gerek bu cihazların teknik özellikleri ile kullanıcıların beğenisini kazanan ürünler OPPO'nun başarısını her geçen gün katlıyor. 


OPPO A15'in özellikleri sızdırıldı! 4 kameralı olacakOPPO A15'in özellikleri sızdırıldı! 4 kameralı olacak
OPPO Find X3 Pro'nun render görselleri yayımlandıOPPO Find X3 Pro'nun render görselleri yayımlandı
OPPO A53s'in özellikleri ve fiyatı ortaya çıktıOPPO A53s'in özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı

PAYLAŞ