Oppo Find X, 10 GB RAM'li İlk Telefon Olacak - Haberler - indir.com

Oppo Find X, 10 GB RAM'li İlk Telefon Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-28 10:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Sunduğu tasarım ile dikkat çeken Oppo’nun yeni akıllı telefon modeli olan Find X cihazı sunacağı RAM belleği ile dikkatleri üzerine toplayacak. Oppo’nun pazarda bir ilki gerçekleştirmesi beklenirken bu ilk RAM tarafında kullanılacak olan tam 10 GB’lık bellek ile mümkün olacak. Android pazarında 6 GB, 8 GB RAM gibi bellekler görmeye alıştık diyebiliriz. Ancak Oppo Find X modeli bir ilk gerçekleştirerek tam 10 GB’lık bir bellek kullanacak. Android telefonlar özellikle işletim sistemlerinden ötürü yüksek RAM miktarlarına ihtiyaç duyabiliyorlar. Bu sebepten ötürü fazla bellek kullanıcılar için birebir oluyor. iPhone modellerde ise donanımdan daha çok işletim sistemi ile olan uyum ve işlevsellik ön plana çıkıyor.

RAM Canavarı Oppo Find X

Oppo R17 Pro, Huawei P20 Pro’ya Rakip OluyorOppo R17 Pro, Huawei P20 Pro’ya Rakip Oluyor

Android telefon üreticileri bu noktada donanım özelliklerini üst seviyelerde tutuyorlar. Artık 4 GB RAM belleğini telefonlarda standart olarak görmeye başlarken 8 GB gibi bellekler de kullanılmaya devma ediliyor. Bilgisayarlarda dahi 4 ve 8 GB RAM belleklerini yaygın görmezken 512 GB’a kadar depolama alanına sahip akıllı telefonlar bile yaygınlaşmaya başlıyor. Oppo ise RAM tarafında bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Çinli üretici Haziran ayında yaptığı lansman ile beraber güçlü Find X modelini tanıtmıştı. Oldukça şık bir tasarım ile gelen model çerçevesiz yapıya sahip olarak çıkış yapmıştı. Android pazarında en fazla ekran gövde oranına sahip model Find X cihazı olmuştu. Oppo’nun Find X cihazı donanım tarafında 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama gibi bellek seçenekleri kullanıcılara sunmuştu.

TENAA kayıtlarında ortaya çıkanlara göre Oppo yeni seri Find X modellerinde bellek kapasitesi tarafında tam 10 GB RAM kullanacak. Yüksek RAM miktarlı versiyon olarak satışa çıkacak bu modelin dahili depolama tarafında ise 256 GB kullanması bekleniyor. Eğer sızıntılar gerçekleşmiş olursa piyasada yer alan en yüksek RAM belleğine sahip model Oppo Find X cihazı 10 GB RAM ile gerçekleşmiş olacak. Yakın zamanda tanıtılması beklenilen yeni versiyon Oppo Find X’in işlemci gücü tarafında da üst seviye bir model olarak pazara giriş yapması bekleniyor.


Oppo A7X resmi olarak tanıtıldıOppo A7X resmi olarak tanıtıldı

PAYLAŞ