OPPO ekran altı kamera üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

OPPO ekran altı kamera üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-03 10:00:12
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden OPPO'dan Xiaomi'ye adeta misilleme geldi. Şirket, Perspektif Panoramik Ekran adını vermiş olduğu yeni ekran altı kamera teknolojisini resmi olarak tanıttı. 

Gelişim gösteren teknoloji ile beraber akıllı cep telefon piyasasında ciddi anlamda değişiklikler söz konusu oldu. Özellikle son zamanlarda adından sıkça söz ettiren katlanabilir telefon, ekran altı parmak izi okuyucu ve ekran altı kamera sensörü gibi pek çok teknoloji ile akıllı cep telefonlar daha da yetenekli hale gelmeye başladı. Bu teknolojiler ile beraber akıllı cep telefon piyasasındaki rekabet de son derece arttı. Şirketler, yeni teknolojilerini hayata geçirmek konusunda adeta birbirine ile yarış içerisinde hareket ederken, son dönemler içerisinde yeniliklerden biri olan ekran altı teknolojisi bunun teni bir örneği olma özelliğine sahiptir. Bunun üzerine OPPO'dan gelen yeni bir açıklama ile beraber kullanıcılar fazlasıyla heyecanlandı. 

Oppo Reno 6 Z özellikleri sızdırıldıOppo Reno 6 Z özellikleri sızdırıldı

OPPO, ekran altı kamera teknolojisini sunuyor

Ekran altı kamera teknolojisi denildiğinde ilk akla gelen Xiaomi'nin gelecekteki günler içerisinde tanıtılmaya hazırlanan Mi MIX 4 modeli de geliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda bir diğer Çinli şirket ZTE de Axon 30 modeli ile beraber bu teknolojiyi kullanan ikinci telefonunu kullanıcıların beğenisine sundu. İşte tam da bu bağlamda OPPO, belki de bu şirketleri geri planda bırakacak yeni teknolojileri hayata geçirecek. Üç farklı teknolojinin bir arada kullanılması ile ortaya çıkan bu yeni özellik Perspektif Panoramik Ekran olarak adlandırılıyor. Geliştirici şirket, gelecekteki aylar içerisinde bu teknolojiyi kullanan teni akıllı cep telefonunu kullanıcıların beğenisine sunacak ve bu telefon mevcut modellere göre daha da sürükleyici bir ekran ve kamera deneyimi sunacak. 

Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre, bu yeni teknoloji için özel olarak bir tasarım bir ekran ve kamera kullanılacak. Bunun yanı sıra ekran altında yer alacak olan kameranın beyaz dengesi, HDR ve Al özellikleri için de halihazırda bulunan kamera yazılımında da ciddi yenilikler söz konusudur. Şirketin yaklaşık olarak iki yıldır üzerinde çalışmalar yaptığı Perspektif Panoramik Ekran teknolojisinin tüm detayları 4 Ağustos'ta net bir şekilde açıklanacak. Şirketin gelecekteki aylar içerisinde satışa çıkarmak adına hazırlıklara başladığı yeni akıllı telefonun Mi MIX 4’e doğrudan rakip olması bekleniyor.


OPPO A serisi telefon modelleriyle dikkat çekiyorOPPO A serisi telefon modelleriyle dikkat çekiyor
OPPO Reno 6Z tanıtıldı: İşte özellikleriOPPO Reno 6Z tanıtıldı: İşte özellikleri
OPPO Watch 2'nin Özellikleri ve Tasarımı Ortaya ÇıktıOPPO Watch 2'nin Özellikleri ve Tasarımı Ortaya Çıktı

PAYLAŞ