Oppo ekran altı kamera teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdi - Haberler - indir.com

Oppo ekran altı kamera teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 09:15:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cep telefon piyasasında varlığını daha da güçlendirmek isteyen Oppo, bir yenilikle kullanıcıların karşısına çıktı. Şirket ekran altı kamera teknolojisinin tanıtımını yaptı. 

Akıllı cep telefon pazarındaki hizmetlerine hızla devam eden Oppo, ekran altı kamera teknolojisinin en son sürümünün duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket, ekran görünümünden ödün vermeden öz çekim kamerasını ekranın altına yerleştirdiğini dile getirdi. Başarılı teknoloji şirketi Oppo, yeni teknolojisinde daha fazla ışığın alınmasına izin vermek adına ekranın kamera kısmını kaplayan alanında piksel yoğunluğunu daha aza indiren önceki yaklaşımlarının aksine, OLED panelinin geri kalanı ile ilgili aynı ppi (piksel hassasiyeti) netliğini korumak adına daha küçük pikseller kullanmayı tercih etti. 

OPPO A serisi telefon modelleriyle dikkat çekiyorOPPO A serisi telefon modelleriyle dikkat çekiyor

Oppo, yeni teknolojisi hakkında bilgi verdi

Oppo tarafından aktarılan sonuçlara göre kullanıcılar, günlük kullanım sırasında alan ile ekranın geri kalan kısmı arasında neredeyse herhangi bir görsel farklı bulamadı ve çok daha sürükleyici bir deneyim elde etti. Şirket aynı zamanda, beyaz arka plan ve keskin metin sebebiyle önceki ekran altı kameralar için en kötü durum senaryosu olan bir e-okuyucu uygulaması çalıştıran prototip telefonunun görüntüsünü de yayınladı. 

Şirket yapmış olduğu yeniliklerin yanında, geleneksel ekran kablolarını yenilikçi şeffaf kablolama malzemeleri ile değişiklik yaptı. Yeni malzemeler kablo genişliği yüzde 50 oranında aza indirilirken, daha iyi bir görüntü kaliteli elde etmeye yönelik bir üretim süreci tercih ediyor. Tüm bu yeniliklerin yanı sıra gelişmiş güvenilirlik ve kullanım ömrü ile beraber ekran doğruluğu, renk ve parlaklık üzerinde gelişmiş kontrol sağlayacak. Başarılı şirket Oppo, ekran altı kameralar üzerinde uzun bir zamandır çalışmalara devam ediyordu. İlk olarak ise 2019 yılında MCW Şangay fuarında tanıtımı gerçekleşen teknolojinin, gerçek bir ticari strateji olarak kullanıcıların karşısına çıkması yakın bir tarih olarak gözüküyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 


OPPO Reno 6Z tanıtıldı: İşte özellikleriOPPO Reno 6Z tanıtıldı: İşte özellikleri
OPPO Watch 2'nin Özellikleri ve Tasarımı Ortaya ÇıktıOPPO Watch 2'nin Özellikleri ve Tasarımı Ortaya Çıktı
OPPO A93s 5G tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatıOPPO A93s 5G tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ