Oppo çip krizi için kolları sıvadı - Haberler - indir.com

Oppo çip krizi için kolları sıvadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-02 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Şu an için bütün global pazarı içine alan çip krizinin tam ortasında olunduğunu söylemek mümkündür. Şu an için yaşanan çip krizi sebebiyle akıllı cep telefonlardan tutun da otomobillere kadar birçok pazarda üretim adeta durma noktasına kadar geldi. 

Çip krizi kısa vadede çözülemeyebilir

Konu ile ilgili olarak araştırma yapan uzmanlar, tüm dünyayı etkisi altına alan çip krizinin hemen çözülemeyeceğini aktarıyor. Çünkü teknolojik ürünler geliştikçe, cihazlar daha da akıllı olmak adına çiplere ihtiyaç duyuyorlar. Peki dev şirketleri dahi etkisi altına alan bu çip krizi nasıl çözülecek? Esasında cevap oldukça basitti. Öncelikli olarak ise üretimin artış göstermesi bekleniyor. Hali hazırda ise birçok dev isim üretim için çeşitli hamleler yapmış durumdadır. Örnek vermek gerekirse Intel ABD'de üst seviye çipler üretmek adına bir tesis için 2 milyar dolar civarında bir yatırım yapacağının bilgisini verdi. 

OPPO 50 W'luk hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çekiyorOPPO 50 W'luk hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çekiyor

Şimdi ise Çin merkezli teknoloji şirketi Oppo'da kendi çiplerini üretmek adına harekete geçiyor. Elbette ki Oppo'nun kendi çiplerini üretmesi adına ilk olarak geliştirme adını geride bırakması gerekiyor. Geliştirme adının ardından ise üretim geliyor. Peki, Oppo ilk çipini ne zaman geliştirebilir? Konuyla ilgili olarak sızan bilgilere bakıldığında Oppo 5G destekli olan ilk çip için harekete geçmiş bulunuyor. Hatta ilk çipin gelecek yıla kadar hazır olacağı iddiaları da bulunuyor. Ancak 1 yıl 5G destekli çip geliştirmek adına çok daha yeterli bir süre değildir. Muhtemel olarak Oppo bu çipi geliştirse dahi üretim için farklı adreslerin kapısını çalacaktır.


OPPO Reno 6 Pro+ TENAA'da görüntülendiOPPO Reno 6 Pro+ TENAA'da görüntülendi
Dimensity 900 işlemcili OPPO Reno 6 ortaya çıktıDimensity 900 işlemcili OPPO Reno 6 ortaya çıktı
Oppo Reno 6 Pro+ 5G Geekbench'te görüntülendiOppo Reno 6 Pro+ 5G Geekbench'te görüntülendi

PAYLAŞ