Oppo AR Gözlüğü duyuruldu - Haberler - indir.com

Oppo AR Gözlüğü duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-11 11:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cep telefonu pazarının başarılı isimlerinden OPPO, "Inno Day 2019 etkinliği kapsamında ilk AR gözlük modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. OPPO bu hamlesi ile beraber artırılmış gerçeklik gözlükler arasına bir yenisini daha ekleyerek bu alanda da adından söz ettirmeyi başardı. Inno Day 2019 etkinliğinde adeta bir sürpriz yaparak kendi ürününün tanıtımını gerçekleştiren akıllı cep telefonu üreticisi OPPO, ilk AR gözlük modeli ile adından söz ettiriyor. Direkt olarak OPPO AR Glasses şeklinde adlandırılan ürün, yapısı itibariyle sanal ile gerçekliği bir arada kullanıyor. Biliyorsunuz ki artırılmış gerçeklik son zamanlarda şirketlerin kendi ürünlerinde kullanmaya odaklandığı teknolojilerden biridir. Son zamanlarda neredeyse birçok üretici artırılmış gerçeklik ürünleri üreterek bu pazarda da adından söz ettirmeyi başarıyor. 

Artırılmış gerçeklik alanında önemli bir geleceğin olduğunu gören ve aynı zamanda teknolojinin uzak geleceğin önemli ürünler haline geleceğin,i ön gören şirket, şimdilik prototip aşamasında olduğu için ilk AR gözlüğü hakkında detaylı bilgi vermekten kaçınıyor. Fakat etkinlik kapsamında yapılan sunumu değerlendirdiğimizde söz konusu bu artırılmış gerçeklik gözlüğünde dörtlü kamera sisteminin yer aldığını görüyoruz. Üç boyutlu görüntü oluşturmanın yanı sıra aynı zamanda üç boyutlu ses de verme özelliğine sahip olduğu söylenen ürün, el hareketlerini de algılayarak tüketiciye profesyonel bir kullanım sunuyor. El hareketlerini kullanması nedeniyle sanal dünya ile etkileşime girmek için herhangi bir kontrolcüye gerek duyulmuyor. OPPO'nın AR gözlüğünün fiyatı hakkında henüz bir bilgi söz konusu değildir fakat 2020 yılının ilk çeyreğinde ürün raflarda yerini alacak. 

Türkiye’de satışa çıkan OPPO A9 2020 fiyatı ve özellikleriTürkiye’de satışa çıkan OPPO A9 2020 fiyatı ve özellikleri

OPPO, AR teknolojisini genişletmeyi planlıyor

Kısa süre içerisinde pazarda yer edinmeyi başaran OPPO, Inno Day 2019 etkinliğinde sadece AR gözlük duyurusu yapmadı. OPPO'nun kurucusu Chen Mingyong, şirketin gelecek yıllar içerisinde akıllı saat akıllı televizyon ve aynı zamanda robot üretimi konusunda da düşündüğü projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. Kısa sürede pazarda yer edinen isimler arasında yer alan OPPO, görünüşe bakılırsa çalışmalarını sadece akıllı telefon ile kısıtlamayı düşünmüyor. Şirket, etkinlik kapsamında 5G teknolojisi hakkında çeşitli çözümlerde sundu. Bu ürünlere ek olarak şirketin yeni bir kablosuz kulaklığı da çok yakında gelecek. Son olarak ise firma, kendi işlemci sistemini ve hatta ilk katlanabilir özelliğe sahip telefon modelini de geliştiriyor. 

 


Türkiye’de satışa çıkan dev bataryalı OPPO A11 2020 fiyatı ve özellikleriTürkiye’de satışa çıkan dev bataryalı OPPO A11 2020 fiyatı ve özellikleri
Oppo Reno 2 Tanıtıldı: Özellikleri ve FiyatıOppo Reno 2 Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı
Oppo Reno 3 özellikleri ve fiyatı sızdıOppo Reno 3 özellikleri ve fiyatı sızdı

PAYLAŞ