OPPO 50 W'luk hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çekiyor - Haberler - indir.com

OPPO 50 W'luk hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-13 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon piyasasının öne çıkan üreticilerinden olan OPPO inovasyon çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı. Reno 5 modelinde 50’luk hızlı şarj desteği sunan şirketin sahip olduğu teknoloji dikkatleri üstüne çekiyor.

Günümüzde akıllı telefonlar hayatımızın büyük bir parçası haline gelmiş durumda. Özellikli pandemi sürecinde dış dünyayla olan bağlantımız açısından önemli bir yere sahip olan akıllı telefonların batarya kapasitesi de büyük bir önem taşıyor. Çünkü daha hızlı bir bağlantıya sahip olmak ve  HD video görüntüleme seçenekleri gibi özellikleri rahatça kullanabilmeniz için uzun pil ömrüne sahip olan bir telefona sahip olmamız gerekiyor. Kullanıcılar son zamanlarda daha hızlı ve daha verimli şarj etmeye ihtiyaç duyuyor. Bu konuda bir araştırma yapan Çin merkezli teknoloji devi OPPO’da pek çok kullanıcının telefonlarını sabah uyanınca şarj ettiklerini  ve yüzde 50’lilik bir kullanıcı diliminin cihazlarını sadece 15 dakika şarj da ortaya çıkardı. Teknolojilerini kullanıcıları için daha verimli hale getirmeye çalışan şirkette ürünlerini kullanıcı alışkanlıklarına uygun hale getirmeye çalışıyor.

Oppo A95 G Tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıOppo A95 G Tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

OPPO Reno 6'nın tanıtım tarihi belli oldu

Üretilen pek çok yeni telefonda en az 4000mAh bir pile yer verilmesi de hızlı şarj teknolojisinin daha çok öne çıkmasına neden oluyor. Hızlı şarj teknolojisinde en başarılı şirketlerden biri de OPPO, Reno 5’in yanına kullanıcıların karşısına çıkardığı 50 W’luk hızlı şarj teknolojisiyle büyük bir beğeni kazandı.

Şirketin Reno5 modelinde sunduğu 50W hızlı şarj teknolojisi çok kısa bir şarj süresiyle bile yeterli bir pil ömrü sağlıyor. 31 dakikalık kısa bir şarjla bataryayı %80’e kadar şarj etmek mümkün. Hatta bu teknoloji 5 dakikalık şarjla bile 3 saate kadar video oynatma imkanı sunuyor. Reno5’in pilini %100’e kadar şarj etmek ise sadece 48 dakika sürüyor. Ayrıca Reno5, Süper Güç Tasarruf Modu’na alındığında sadece %5 pil ile 2,5 saat WhatsApp sohbet süresi veya 38,5 saat bekleme süresine sahip.

TÜV Rheinland Güvenli Hızlı Şarj Sistemi Sertifikası

50W hızlı şarj kablosu uçtan uca koruma için 5 katmanlı şarj korumasına sahip. Adaptör, USB kablosu, cep telefonu ve pil dahil olmak üzere tüm parçalar özel çiplerle korunuyor. Reno5’in 50W hızlı şarjı, TÜV Rheinland Güvenli Hızlı Şarj Sistemi Sertifikası’na sahip.

Çoklu soğutma sistemi

Bunun yanı sıra cihazın sahip olduğu özelliklerinde oldukça etkileyici olduğunu es geçmemek gerek. Cihaz şarj akımı süresinde sıcaklığı sürekli izliyor. 8 sıcaklık sensörüne sahip olan Reno 5 Çoklu Soğutma Sistemi entegrasyonu sayesinde ısı yükseldiğinde cihazın soğumasını sağlıyor. 


OPPO Enco X kablosuz kulaklık Türkiye'de satıştaOPPO Enco X kablosuz kulaklık Türkiye'de satışta
Oppo K9 Tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıOppo K9 Tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ