Opera'nın oyuncular için tasarladığı Opera GX mobil'e geliyor - Haberler - indir.com

Opera'nın oyuncular için tasarladığı Opera GX mobil'e geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-21 15:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler internet tarayıcısı olan Opera, geçtiğimiz yıl oyuncu odaklı internet tarayıcısı Opera GX’i yayınlamıştı. Şimdi ise Opera GX’in mobil sürümü resmi olarak duyurdu. An itibariyle hem iOS hem de Android platformları için yayınlanan tarayıcı beta sürüm olarak kullanılabiliyor. Opera GX Mobile, mobil oyun tutkunlarına farklı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Tarayıcı pazarının önemli isimlerinden olan Opera, yaklaşık 1 yıl önce oyunculara özel tasarlanan internet tarayıcısı Opera GX’i duyurmuştu. Şimdi ise bu tarayıcı mobil tarafa taşındı ve tarayıcının beta sürümünün kullanıma sunulduğu açıklandı. Dünyada ilk olarak ifade edilen bu tarayıcı mobil oyun tutkunlarına neler sunuyor gelin bakalım.

Opera GX Mobile, tarayıcının orijinal sürümde olduğu gibi renkli bir tasarım ile geliyor. Şuan için 4 farklı teması olan tarayıcıya ilerleyen dönemlerde daha fazla tasarım da eklenecek. Kullanıcılar bu tarayıcıda GX Corner adlı bir platformla karşılaşacaklar. Bu bölümde ise oyunların çıkış takvimlerinin ve oyunlar ile ilgili haberleri takip edebilecekler.

Opera Yoyo Games'i 10 milyon dolara satın aldıOpera Yoyo Games'i 10 milyon dolara satın aldı

Opera GX Mobile Android ve iOS için yayınlandı

Opera GX Mobile ile bazı dikkat çeken özellikler de bulunuyor. Tarayıcıda yer alan Flow özelliği ile kullanıcılar Opera GX tarayıcı eşitlemesini yapabilecek ve oyun içeriklerini kolaylıkla aktarabilmeleri sağlanacak. Opera GX Mobile’ın Flow özelliğini kullanmak isteyen bir tüketicinin uygulamanın masaüstü sürümünde yer alacak bir QR kodu okutmak yeterli olacak. Diğer yandan çerezlerin engellenmesi ve reklam engelleme gibi çeşitli yetenekler de bulunuyor.

Opera geliştiricileri ayrıca Opera GX Mobile’a hızlı eylem butonları olarak isimlendirdiği bir bölüm de oluşturdu. Kullanıcıların baş parmaklarına yakın olduğu bu bölümde sekme açma, kapatma, değiştirme ve arama yapma gibi özelliklerin kullanılması sağlanıyor. Diğer yandan kullanıcılar, tarayıcının sunduğu dokunsal geri bildirim özelliğini de aktif edebilecekler.  


Opera iOS tasarımını ve adını değiştirdiOpera iOS tasarımını ve adını değiştirdi

PAYLAŞ