Opera'nın “Instagram” odaklı yeni sürümünü yayımladı - Haberler - indir.com

Opera'nın “Instagram” odaklı yeni sürümünü yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-23 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından Operai masaüstü uygulamasına Instagram entegrasyonunu ekledi. Kullanıcıları artık, popüler sosyal medya platformuna direk olarak tarayıcıda yer alan yerleşik uygulama aracılığı ile tek bir tıkla ulaşabilecekler. Dünyanın her bir yerinde etkili olan yeni tip corona virüs salgını nedeniyle hayatımıza giren sosyal izolasyon kavramı, sosyal medya platformlarına olan ilgiyi büyük ölçüde artırmıştır. Bu ilgi karşısında çalışmalarına hızla yön veren birçok şirket, geliştirmiş oldukları uygulamalara yeni özellikler ekleyerek kullanıcılarına gösterilmiş olan ilgiden dolayı bir nevi teşekkür ediyor. Bu duruma örnek vermek gerekirse; Instagram, sadece uygulamada yer alan özelliklerinin bazılarını masaüstü sürümüne de ekleyerek daha kolay bir kullanım sunuyor. 

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Facebook'un çatısı altında yer alan Instagram'ın bir milyarı geçen kullanıcı tabanından faydalanmak isteyen Opera, dünyaca popüler olan bu uygulamayı masaüstü tarayıcısına da entegre ederek daha kolay bir kullanım sunuyor. Opera 68 sürümüyle beraber kullanıcılar artık Instagram Hikayelerine, mesajlarına ve akışlarına direk olarak Opera'nın masaüstü tarayıcısından ulaşabilecekler. Şirket, yeni güncelleme ile beraber kullanıcılara masaüstü versiyonunda mobil tarayıcı deneyimini yaşatmayı hedeflediğini dile getiriyor. 

Arama motoru Yahoo artık bir sanal operatörArama motoru Yahoo artık bir sanal operatör

Opera'ya yeni Instagram özelliği

Opera'nın yeni özelliği sayesinde kullanıcılar artık Instagram hesaplarına tarayıcının masaüstü sürümünden yerleşik uygulama üzerinden erişebilecekler. Opera kullanıcıları, sol kısımda yer alan kenar çubuğundaki Instagram simgesine dokunarak hesaplarına giriş yapabilecekler. Halihazırda masaüstü internet tarayıcısında yerleşik bir Facebook ve Whatsapp uygulamasını bulunduran Opera, yeni Instagram özelliği sayesinde kullanıcıların telefonları ile beraber bağını iyiden iyiye azaltacak gibi gözüküyor. 

Nitekim Opera ürün müdürü Maciej Kocemba da bu konuyla ilgili bir açıklamada bulunuyor. Sosyal medya platformlarının insanların dikkatini dağıtması ve telefonlarını sıklıkla kontrol etmesinin ana nedenlerinden biri olduğunu söyleyen Kocemba, “Masaüstü sürümümüze getirdiğimiz yerleşik Instagram uygulaması ile kullanıcıların odaklarının bozulmamasını ve çok daha etkili bir sosyal medya deneyimi yaşamalarını hedefliyoruz” dedi. Opera tarafından bu yılın ilk günlerinde açıklanan rakamlara göre, dünya çapında 300 milyon kişi Opera Web Tarayıcısını kullanıyor. Netmarketshare rakamlarına göre Opera, en popüler 7. tarayıcı ve pazarda yalnızca yüzde 1,46’lık bir paya sahip. Uygulamanın mobil pazar payı ise yüzde 0,46. Şirket, kullanıcılara sunduğu Instagram entegrasyonu gibi yeni özelliklerle cazibesini biraz olsun artırmayı amaçlıyor. 


Telekom operatörleri ortak açıklama yayınladıTelekom operatörleri ortak açıklama yayınladı
Vodafone operatör adı #EvdeKal olarak değiştiVodafone operatör adı #EvdeKal olarak değişti
nPerf, Türkiye'deki operatörlerin hızını ölçtünPerf, Türkiye'deki operatörlerin hızını ölçtü

PAYLAŞ