Opera, Sanal Para Korsanlığı İçin Yeni Güvenlik Sistemini Devreye Soktu - Haberler - indir.com

Opera, Sanal Para Korsanlığı İçin Yeni Güvenlik Sistemini Devreye Soktu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-04 18:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son zamanlarda artan kripto para madenciliği sonrasında internet tarayıcı şirketleri bazı güvenlik önlemleri almaya başladılar. Popüler bu tarayıcılardan birisi olan Opera, insanların haberleri olmadan bilgisayarlarını kullanarak madencilik yapan bilgisayar korsanları için gerekli önlemleri almaya başladı. Son zamanlarda kendisini geliştirmeye devam eden Opera, bu noktada güvenlik içinde bazı yeni adımlar atmaya başladı. Chrome ve Firefox'un arkasında olarak gözüken şirket, bu noktada güvenlik adına önemli adımlar ve adından söz ettirecek yenilikler sunmaya devam ediyor.

50.sürümünü sunması ile beraber Opera internet tarayıcısında gerek tasarım gerekse hız optimizasyonları adına önemli yenilikler sunuldu. Ayrıca fark edilmeyen ancak arka planda görevde olan ve kripto para korsancılığının önüne geçmek için tarayıcınsa bazı erişim engelleri getiriyor. Normal şartlarda internet tarayıcılarında Javascript aracılığı ile kripto madencilik sağlanabilen bazı açıklar bulunmaktadır. Gizli komut dosyaları ile korsanlar bilgisayarlarınıza erişerek sizin haberiniz olmadan işlemci gücünüzü kullanır ve sanal para madenciliği yapabilir.

Opera ise geliştirdiği güvenlik önlemi ile bu durumun önüne geçiyor ve geliştirdiği dahili tarayıcı uzantıları ile bu güvenliği sağlamış oluyor. Henüz Firefox ve Chrome gibi tarayıcılarda bile yer almayan bu güvenlik önleminin şirket için bir hayli önemli adım olduğunu dile getirebiliriz. Bakalım tarayıcı rekaberinde Opera'nın getirdiği bu yenilik ne gibi bir fark yaratacak göreceğiz.





PAYLAŞ