Opera Mini, başka tarayıcılarda olmayan bir özelliğe kavuştu - Haberler - indir.com

Opera Mini, başka tarayıcılarda olmayan bir özelliğe kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-25 12:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geldiğimiz çağın gereksinimlerine baktığımızda internet hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Bu sebeple internet gereksinimleri de önemli bir noktada yer alıyor. İnternet kullanımı esnasında son derece kritik bir öneme sahip olan tarayıcılar, her geçen gün birbirinden farklı özellikler ile gelişerek kullanıcılara son derece fonksiyonel bir kullanım sunuyor. Kullanıcıların kullanım alışkanlıklarına göre değişkenlik gösteren bu özelliklerden birçoğuna sahip olan Opera da bu tarayıcılar arasında popüler noktada yer alıyor. Tarayıcı olarak beklentileri karşılamayı başaran Opera'nın Mini sürümü ile beraber kullanıcılar, özel dosya paylaşım uygulamalarına gerek duymadan diledikleri kişilere dosya gönderimi yapacak ve aynı zamanda dosya alımı da yapabilecekler. Bu sayede tarayıcı her zamankinden çok daha fonksiyonel bir boyut kazanıyor. 

Halihazırda mevcut olan özellikleri ile beraber kullanıcılar tarafından tercih edilmeyi başaran Opera Mini, yeni bir özelliğe daha kavuşarak zenginleşiyor. Şöyle ki Opera Mİni, reklam engelleme ve VPN özelliğine zaten sahipti, buna ek olarak rakiplerinde bulunmayan bir özelliğe daha sahip olan uygulama rakiplerini bu şekilde geride bırakmayı başaracak. Son derece popüler bir tarayıcı olarak görülen Opera Mini, yeni özellik ile beraber çevrimdışı dosya paylaşımını destekleyen bir tarayıcı olmayı başardı. Milyonlarca Opera Mini kullanıcısı; fotoğraf transferi, video transferi ve ses dosyası transferlerini konum olarak birbirine yakın olan cihazlar arasında çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştiriyor. İşin en güzel yanı da paylaşım esnasında herhangi bir sınırlamanın olmaması ve bağlantı da gerektirmiyor olmasıdır.

Opera Mini Windows Phone'a Geri Dönüyor!Opera Mini Windows Phone'a Geri Dönüyor!

Yeni, hızlı ve güvenli bir sistem üzerine kurulan bu özellik sayesinde çevrimdışı bir kullanım elde edebilir ve üçüncü parti dosya paylaşımı uygulaması indirmenize de gerek kalmaz. Tüm bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda Opera Mini tarayıcısı, yüksek dosya paylaşımı hızı ile beraber Bluetooth bağlantısından adeta 200 kat daha hızlı veri aktarımı yapabiliyor. Bu da kullanıcıların hem zamandan tasarruf etmesini sağlıyor hem de kullanıcılara ciddi bir kolaylık sağlıyor. 

Dosya paylaşımı çevrimdışıyken nasıl yapılacak?

Opera Mini'ye gelen bu yeni özellik sayesinde çevrimdışı dosta paylaşımı gerçekleştirilecek. Çevrimdışı ve son derece hızlı dosya paylaşımı, Opera Mini'nin konum olarak yakınında olan cihazlar ile kurduğu Wİ-Fİ bağlantısı sayesinde gerçekleştirilecek. Buradan anlaşıldığı üzere, Opera Mini, mevcut cihazlar arasında dosyaların her zamankinden daha hızlı bir sistemle ve tahmin edileceğinden daha güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlayacak olan geçici özel bir ağ oluşturarak bu durumu mümkün kılacak. 

Opera Mini üzerinden dosya gönderimi yapmak ve dosya alımı gerçekleştirmek için menüdeki, Dosya Paylaşma seçeneğine gidin ve Gönder ya da Al seçeneğini aktif hale getirin. Bu işlemin ardından tarayıcınız diğer cihazlar tarafından taratabilmesi için özel bir QR kod okutan cihaz ile birbirine bağlanacak. Göndermiş olduğunuz dosya karşı tarafa güvenle ulaştığında gönderen kişiye bildirim gidecek ve alıcı, Opera Mini üzerinde yer alan Alınan sekmesi içerisinde bulunacak. Söz konusu bu yeni özellik Opera Mini'nin rakiplerinde yer almıyor. 

 


İlgili uygulamalar
Opera Mini Android Güncellendi!Opera Mini Android Güncellendi!
Opera Mini Android İle İçerikler Kolay Bir Şekilde İndirilebilecekOpera Mini Android İle İçerikler Kolay Bir Şekilde İndirilebilecek
Opera Mini iOS Uygulaması Yeni Arayüze KavuştuOpera Mini iOS Uygulaması Yeni Arayüze Kavuştu

PAYLAŞ