Opera Mini Android İle İçerikler Kolay Bir Şekilde İndirilebilecek - Haberler - indir.com

Opera Mini Android İle İçerikler Kolay Bir Şekilde İndirilebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-29 10:15:45
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Hem mobil tarafta hemde masaüstü versiyonda tarayıcılar arasında köklü rakipleri bulunan Opera sunduğu özellikler ile bu rekabet içerisinde kalmaya devam ediyor. İşte bu noktada Android internet tarayıcısı olan Opera Mini versiyonu için gönderilen son güncelleme ile beraber diğer tarayıcılarda bulunmayan bir özellik mobil cihazlara geliyor. Samsung'un ve Google'ın içerisinde bulunduğu bu tarayıcı uygulamalarının arasında bulunmayan bir özelliği getiren Opera Mini, oldukça büyük bir adım attı diyebiliriz. Söz konusu bu güncelleme ile beraber yeni araçlar bu tarayıcıya ekleniyor.

Opera'nın geliştirdiği yeni algoritma sayesinde Opera mini üzerinden indirilmek istenen bir medya içeriği için kullanıcılara direkt olarak indirme bağlantısı sunulacak. Henüz belli websiteler için aktif olarak bu özellik yeni güncelleme ile Android Opera mini uygulamasına veriliyor. Hali hazırda bir internet sitesinden bir içerik indirilmek istendiği zaman birçok reklamdan dolayı bu iş bir hayli zor olabiliyor. Extreme veri koruma modu aktif eidlidğinde ise Opera Mini uygulaması indirme sitesindeki indirilebilir içerikleri otomatik olarak tespit ederek doğrudan indirme bağlantısını kullanıcıya sunabiliyor.

Bu indirme bağlantı seçenekleri ekranın üst bölümünde belirtiyor ve açılır bir menü şeklinde gözüküyor. Şuan için bu özellik belli başlı olan Facebook, DjPunjan, Tubidy gibi sitelerde çalışıyor. Kullanıcıların geri bildirimlerine bu göre destekleyecek olan internet sayısınında arttırılması hedefleniyor. Opera mini Android uygulamasına güncelleme ile gelen tek özellik bu değil. Yeni eklenen Facebook bildirim çubuğu sayesinde Facebook uygulmasına girilmeden kullanıcı bildirim ekranından Facebook ile etkileşim halinde kalabiliyor.

Ayrıca Extreme modu, video desteği ve kayıt sayfalarının sıkıştırılması gibi birçok çeşitli arayüz tasarım değişikleride bu güncelleme ile geliyor. Bakalım Opera bu yeni özelliği ile rakip tarayıcılarından ne denli öne geçecek ve avantajlı konumda gözükecek göreceğiz.





PAYLAŞ