Opera kullanımınızı kolaylaştıracak tüyolar - Haberler - indir.com

Opera kullanımınızı kolaylaştıracak tüyolar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 08:00:22
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler internet tarayıcılarından biri olarak değerlendirilen Opera, diğer tarayıcıların çoğunda olmayan özellikler sunması ile ön plana çıkıyor. Opera kullanıcılarının çok daha keyifli bir deneyim yaşamaları için bu tüyolardan faydalanabilirsiniz. 

Opera kullanıcılarının bilmesi gereken tüyolar

Facebook, WhatsApp ve Instagram mesajlarınıza kolayca erişin

Normal bir tarayıcıda Facebook, WhatsApp ve Instagram kullanmak için her birinin ayrı sekmelerde açık olması gerekiyor. Fakat Opera, internet tarayıcısında bu üç platforma ait olan birer simgenin olduğunu yan kısımda yer alan araç çubuğundan görebilirsiniz. Bu simgeler üzerinden tüm platformlara gelen bildirimleri görebilir ve gelen mesajlara da cevap verebilirsiniz. Burada tek yapmanız gereken şey simgelere tıklayarak hesap bilgilerinizle oturum açmak olacak. 

Opera iOS tasarımını ve adını değiştirdiOpera iOS tasarımını ve adını değiştirdi

Cihazlar arası paylaşım yapın

Eğer sadece bilgisayarınızdan değil aynı zamanda iOS ya da Android işletim sistemine sahip olan mobil cihazlarınızda da Opera mobil internet tarayıcısını kullanıyorsanız My Flow özelliği ile dolaştığını internet sitelerini kolaylıkla bu cihazlara aktararak gezinmeyi sürdürebilirsiniz. Bunun için tek yapılması gereken ise Opera mobil internet tarayıcınız ile bilgisayarınızda bulunan internet tarayıcısını QR kod ile bir kez eşleştirmenizdir. Bir kere bu işlemi yaptıktan sonra dilediğiniz zaman paylaşım yapabilirsiniz. 

Opera açılış sayfanızı özelleştirin

İsterseniz Opera klasik bir başlangıç sayfası yerine sizin için özel bir sayfa açabilir. Ayarlar sayfasında yer alan Tarayıcı sekmesini açtığınızda karşınıza Başlangıç Sayfası düzenleme seçenekleri çıkar. Bu düzenlemeleri istediğiniz gibi ayarlayarak Opera internet tarayıcısının başlangıç sayfası üzerinde görünen her bir detay üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Başlangıç Sayfası, düzenlemeleri ile ilgili olarak arama kutularını gizleyebilir, hızlı erişimi gizleyebilir, başlangıç sayfası kaynağını seçebilir, hızlı erişim animasyonlarını düzenleyebilir ve hava durumu göstergesini değiştirebilirsiniz. Opera'nın Başlangıç Sayfası üzerinde çeşitli değişiklikler yaparak kendinize özel hale getirebilirsiniz. 

Çevrimiçi gizliliğinizi arttırın

Ne yaparsanız yapın internette gezindiğiniz sürece tam anlamıyla her şeyi gizleyemezsiniz. En basit bir internet sitesi bile istatistik toplamak adına ziyaret edilen tarayıcıları takip eder. İzlenmek istemiyorsanız Opera internet tarayıcısı üzerinden Ayarlar, Gelişmiş, Gizlilik ve Güvenlik sayfasını açın. Gizlilik Koruması başlığı altında yer alan izleyicileri Engelle seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz. Bu sayede internet sitelerinin tarayıcınızı izlemesini bir noktaya kadar durdurmuş olabilirsiniz. 

Akıllı metin seçimi özelliğini kullanın

Normal bir internet tarayıcısı kullanırken bir kelime ya da kelime grubu seçtiğiniz zaman sadece seçmiş olursunuz. Opera internet tarayıcısı üzerinden bir metin seçtiğiniz zaman ise karşınıza otomatik işlem seçenekleri çıkar. Ara, Kopyala ve My Flow’a gönder gibi üç temel seçenekten oluşan bir liste ile karşılaşırsınız. 

Opera üzerinden ekran görüntüsü alın ve düzenleyin

Opera internet tarayıcınız üzerinden kendinize ait bir ekran görüntüsü alma ve düzenleme hizmetinden faydalanabilirsiniz. Adres çubuğunun sonunda yer alan fotoğraf makinesi butonuna tıkladığınızda ekran görüntüsü alma özelliğini aktif hale getirmiş oluyorsunuz. Ekran görüntüsü almak istediğinizde ise çerçeve kısmını ayarladıktan sonra işleme onay verebilirsiniz. Kaydetmeden önce ise almış olduğunuz görüntü üzerinde farklı düzenlemeler yapabilirsiniz. 

Opera VPN hizmetini kullanın

VPN kullanmak için farklı Chrome uzantısı ya da üçüncü taraf yazılımlar kullanmak istemezseniz Opera internet tarayıcısı bu noktada size yardımcı olur. Opera'nın dahili VPN hizmetinden faydalanarak herhangi bir ek yazılım kullanmadan VPN hizmetinden faydalanabilirsiniz. Bunu ayarlar sayfası üzerinden Gelişmiş, Özellikler sayfasını açarak bulabilirsiniz. Buradaki VPN başlığı altındaki VPN’i Etkinleştirin seçeneğini aktif hale getirdiğiniz zaman VPN özelliğini kullanabilirsiniz. 


Opera'nın oyuncular için tasarladığı Opera GX mobil'e geliyorOpera'nın oyuncular için tasarladığı Opera GX mobil'e geliyor
Opera, dünyanın ilk oyun odaklı tarayıcısı GX Mobile'ın tanıtımını yaptıOpera, dünyanın ilk oyun odaklı tarayıcısı GX Mobile'ın tanıtımını yaptı
Opera 77 ile görüntülü sohbetler özelliği ön plana çıkıyorOpera 77 ile görüntülü sohbetler özelliği ön plana çıkıyor

PAYLAŞ