Opera, dünyanın ilk oyun odaklı tarayıcısı GX Mobile'ın tanıtımını yaptı - Haberler - indir.com

Opera, dünyanın ilk oyun odaklı tarayıcısı GX Mobile'ın tanıtımını yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-28 16:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Popüler platform Opera, geçtiğimiz yıl içerisinde duyurusunu gerçekleştirdiği oyunculara yönelik internet tarayıcısı Opera GX'in mobil sürümü, E3 2021 etkinliği içerisinde tanıttı. Şu an itibariyle iOS ve Android platformlarında kullanılan Opera GX Mobile, mobil oyun severler için adeta alışkanlıkların dışında bir deneyim sunacak. 

Tarayıcı sektörünün başarılı isimlerinden Opera, bundan yaklaşık olarak tam 1 yıl önce, oyun severler için tasarlamış olduğu internet tarayıcısı Opera GX'in duyurusunu gerçekleştirdi. Bu özel tarayıcı şimdi, mobil platformlarda yerini alıyor. E3 2021 kapsamında sahne alan bu şirket, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda Opera GX'in mobil sürümünü tasarlandığı ve yeni tarayıcının da beta sürümünün kullanıma sunulduğu dile getirildi. Peki dünyada ilk olma özelliğine sahip olan bu tarayıcı ne gibi özelliklere sahiptir.

Opera Mini Android'te 500 milyon barajını geçtiOpera Mini Android'te 500 milyon barajını geçti

Opera GX Mobile, tarayıcının orijinal versiyonu gibi oldukça renkli tasarımlar ile kullanıcıların karşısında çıkıyor. Şirket, şu an için 4 farklı temaya sahiptir. İlerleyen zamanlarda daha fazla tasarıma sahip olacak olan Opera GX Mobile'ı tercih eden kullanıcılar aynı zamanda GX Corner olarak adlandırılan bir platformlarda tanışma imkanını elde edecekler. Opera, bu bölümde oyunların çıkış takvimlerinin, oyunlara yönelik haberler, bültenler ve indirimlerin yer alacağı, oyunseverlerin bir dokunuşla tüm bu içeriklere ulaşabileceğini dile getiriyor. 

Opera GX Mobile oyunseverlere sunuldu

Opera GX Mobile'ın hayatı kolaylaştıran bir takım özellikleri bulunuyor. Bu özelliklerden ilki, bu tarayıcının "Flow" özelliğinin buluyor olmasıdır. Bu özellik, kullanıcıların Opera GX tarayıcılarını eşitlemesini, oyun içeriklerini kolay bir şekilde aktarmasına izin veriyor. Opera GX Mobile'ın Flow özelliğinden faydalanmak isteyen bir tüketicinin, uygulamanın masaüstü sürümünde bulunacak olan QR kodu okutması gerekecek. Aynı zamanda çerezlerin engellenmesi, yerleşik olarak reklam engelleme, kripto para madenciliği tespiti gibi önemli özellikler de yine bu tarayıcıda yer alacak. Akıllı cep telefonların ekranlarının her geçen gün daha da büyük tasarlanması, cihazların tek elle kullanımını neredeyse imkansız hale getiriyor. Bu durumu görmezden gelmeyen Opera geliştiricileri, Opera GX Mobile'a hızlı eylem butonları olarak adlandırdığı bir alan oluşturdu. 

Aynı zamanda isteyen kullanıcılar, tarayıcının sunmuş olduğu dokunsal geri bildirim özelliğini de aktif hale getirebilecekler. Opera GX Mobile'un şu an için beta sürümde oluşu, bu internet tarayıcısında bir takım sorunlar yaşanabileceği anlamına geliyor. Fakat yine de oyunculara odaklı hareket eden bu tarayıcıyı tercih ederseniz, uygulamanın Android sürümü ve iOS sürümünü indirebilirsiniz. Burada, iOS kullanıcılarının bu uygulamayı kullanmaya başlamadan önce Test Flight programına dahil olmaları gerektiğini de belirtmek gerekir. Android kullanıcıları ise bu tarayıcıyı kararlı sürüm olarak kullanabilecekler.


İlgili uygulamalar
En hızlı mobil internete sahip operatörler açıklandıEn hızlı mobil internete sahip operatörler açıklandı
Operatörler yerli mesajlaşma uygulamalarının internet kotasından yememesi için iş birliği yaptıOperatörler yerli mesajlaşma uygulamalarının internet kotasından yememesi için iş birliği yaptı
Opera Yoyo Games'i 10 milyon dolara satın aldıOpera Yoyo Games'i 10 milyon dolara satın aldı

PAYLAŞ