Opera 77 ile görüntülü sohbetler özelliği ön plana çıkıyor - Haberler - indir.com

Opera 77 ile görüntülü sohbetler özelliği ön plana çıkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-26 13:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Görüntülü sohbetler artık eğitim ve iş dünyasının vazgeçilmez uygulamaları arasında. Özellikle pandemi ile birlikte evlere taşınan çalışma ortamları, görüntülü sohbet programlarıyla insanların bir arada kalmasını sağlıyor.

Opera’nın son sürümünde web tarayıcının bir köşesinde görüntülü sohbet gerçekleştirmek ve diğer tarayıcı işlemlerini yapmak adına önemli bir yenilik geliştirildi. Açılır video pencereleri ya da resim içinde resim olarak adlandırılan özellik her ne kadar yeni bir teknoloji olmasa da görüntülü sohbet için Opera tarafından geliştirilen bu sistem, kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor. Mevcut özellikten yeni güncellemeyi alarak yararlanmaya başlayacak olan kullanıcılar görüntülü sohbet pencerelerini sabitleyerek tarayıcıyı sorunsuz ve kısıtlama olmaksızın kullanmaya devam edebilecek. 

Opera'nın oyuncular için tasarladığı Opera GX mobil'e geliyorOpera'nın oyuncular için tasarladığı Opera GX mobil'e geliyor

R5 sürümüyle yenilikler sisteme eklendi

Opera için geliştirilen R5 sürümü ile birlikte tarayıcıya farklı özellikler de eklendi. Çoğu tarayıcıda standart özellikler ile yer alan içerik kaydetme bölümleri, Opera’nın yeni versiyonu ile birlikte çok daha gelişmiş özellikler ile donatıldı. Opera’nın Pinboards olarak adlandırdığı ve Pinterest tasarımından etkilendiği görülen bu bölümde, internet dünyasında gezerken içerikleri kaydetmek yönetmek ve paylaşmak artık çok daha kolay bir hale geldi. Yeni özellik için yapılan tanıtım ise şöyle; 

Opera'da kenar çubuğu zenginleşmeye devam ediyor

Opera kenar çubuğu olarak adlandırdığı bölümde daha fazla uygulamaya destek vermeye devam ediyor. Apple Müzik, Spotify ve YouTube Müzik gibi pek çok müzik servisinin desteklendiği tarayıcıda şimdi ise Deezer ve Tidal da desteklenmeye başladı. Pek çok tarayıcı, bu tip özellikleri sisteme eklemek yerine geliştiricilerin eklentiler ile mevcut özellikleri kullanıcılara sunmasını bekliyor. Ancak Opera tarayıcı ile uyumlu ve herhangi bir performans sorunu yaratmayacak şekilde geliştirmeler sunarak Opera kullanıcıları için daha güvenli bir platform yaratmayı hedefliyor. 

Opera için 77. sürüme güncellemeyi içeren yenilikler, R5 kodu ile duyuruldu. Böyle bir özel adlandırmanın yapılmış olması tarayıcının yeni özellikleri ile yepyeni bir deneyim sunacağının ilk işareti. Sohbet, müzik ve Youtube gibi uygulamalara kolay bir şekilde erişim desteği sunan Opera, performans ve hız noktasında da sektörün iddialı tarayıcıları arasında.

R5 için yapılan kapsamlı tanıtım ise şöyle;





PAYLAŞ