Open DNS nedir? - Haberler - indir.com

Open DNS nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-19 14:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Bütün dünyada bazı internet sitelerine uygulanan yasaklar nedeni ile sık sık duymuş olduğumuz ve birçoğumuzun kullandığı DNS sunucularından biri olan Open DNS, aslında yasak sitelere girmekten çok daha fazlasını, bir güvenlik duvarını kullanıcılarına sunuyor. Sizin için Open DNS nedir, nasıl kullanılır sorularını yanıtladık.

DNS ayarları değiştirmekten bahsedildiği zaman akla ilk gelen birtakım sebeplerden dolayı yasaklanmış olan internet siteleri oluyor. Ancak DNS ayarlarınızı değiştirmek ve farklı bir sunucudan hizmet almak size yasaklanmış olan sitelere girmekten çok daha fazlasını sunuyor. Open DNS gibi farklı sunucuların kullanıcılara sağlamış olduğu hizmet, internetin kötü amaçlarından sizi koruyan bir duvar örmek. Peki, Open DNS nedir?

Huawei, donanım yasağıyla resmen karşı karşıya!Huawei, donanım yasağıyla resmen karşı karşıya!

Open DNS farklı bir DNS hizmeti sunucusudur. Kendi DNS ayarlarınız ile farklı internet sitelerine giriş yaptığınız zaman IP adresiniz, kişisel bilgileriniz ortada olur ve her türlü tehdide açık durumda olursunuz. Fakat Open DNS yaşanması gereken bu tehlikeli durumun önüne geçer. Sizin için Open DNS nedir, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruları yanıtladık ve Open DNS sunucusunu kullanmak için yapmanız gerekenleri adım adım anlattık. Fakat bu adımlardan önce "OpenDNS nedir?" o sorunun cevabına bakalım.

Open DNS nedir?

Open DNS, 2006 yılında iş insanı David Ulevitch tarafından kurulmuş olan tamamen ücretsiz bir DNS sunucusu hizmetidir. Şu an internete giriş yaparken size ilk olarak verilen DNS ayarlarını, büyük olasılıkla Google sunucusunu, kullanmaktasınız. Open DNS, size yalnızca farklı bir sunucu hizmeti sunuyor.

DNS ayarlarınızı değiştirerek Open DNS sunucusuna geçmek için indirmeniz gereken bir yazılım, abone olmanız gereken bir yer ya da ödemeniz gereken bir tutar yok. Standart bir DNS değiştirme işlemi sonucu, DNS sunucunuzu Open DNS hizmetine taşıyabilirsiniz.

Open DNS nasıl kullanılır?

  • Adım #1: Bilgisayarınızdan Ağ ve İnternet Ayarları sayfasını açın.
  • Adım #2: Bağdaştırıcı Seçenekleri Geliştir butonuna tıklayın.
  • Adım #3: Kendi ağınızı bulun ve açın.
  • Adım #4: Özellikler butonuna tıklayın.
  • Adım #5: İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçin ve Özellikler butonuna tıklayın.
  • Adım #6: Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini işaretleyin.
  • Adım #7: DNS sunucularına Open DNS adreslerini yazın ve Tamam butonuna tıklayın.

Tam bu noktada Open DNS sunucusuna geçiyorsunuz. Open DNS kullanmanız için yazmanız gereken adresler şu şekilde;

  • İlk satır: 208.67.222.222
  • İkinci satır: 208.67.220.220 
  • Adım #8: Bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekebilir.
  • Adım #9: İşlem tamam.

Artık OpenDNS kullanıcısı oldunuz. 



PAYLAŞ