Online Koronavirüs testi yayınladı - Haberler - indir.com

Online Koronavirüs testi yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 11:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son günlerde ülkemizde hızla yayılan Corona virüsünün neden olduğu can kayıplarının artmasından sonra Sağlık Bakanlığı Korona Önlem uygulamasını online olarak kullanıma açıldı.

Koronavirüsle savaşmak için Sağlık Bakanlığı’na bağlı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun ön ayak olmasıyla oluşturulan ‘Korona Önlem’ web sayfası yapay zeka desteğine sahip olan bir site. Hastalık seyriyle ilgili ön değerlendirme yapmanıza yardımcı olacak bu siteye giriş yapmak için TC kimlik numaranızla giriş yapmanız gerekiyor.

Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?

Sayfanın amacı insanların kendilerinde olan değişimleri daha yakından takip ederek ne zaman doktora gideceklerini bilmek. Bu sayede sağlık çalışanlarının üzerindeki iş yükünün hafiflemesi amaçlanıyor. Gelin şimdi ‘Korona Önlem’ web sayfası üzerinden yapılacak işlemleri adım adım inceleyelim;

Giriş bilgisi olarak T.C kimlik numarası, baba adı, doğum yılı ve telefon numaranızı girmeniz gerekiyor. Bunun nedeni ise yapay zeka desteğine sahip olan bu sistemin kontrol yapan kullanıcıları takip edebilmesi. Eğer doldurduğunuz testte sonucunuz acil olarak çıkarsa sisteme girdiğiniz cep telefonu üzerinden yetkililer size ulaşıyor.

Giriş yaptıktan sonra kullanıcıları 4 sayfalık bir anket bekliyor. Sizden 14 gün içerisinde en uzun süre bulunduğunuz şehir ve sağlık sektörü çalışanı olup olmadığınızı yanıtlamanız isteniyor. Aynı zamanda eğer kronik hastalıklarınız varsa bunu da belirtmeniz isteniyor. Sistem sizin hastalıklarınızın bağışıklığınıza etkisini hesaplayarak sonuca varıyor.

Bu sayfada ise eğer son dönemlerde seyahat ettiyseniz 14 gün içinde gitmiş olduğunuz ülkeleri ve herhangi bir sağlık merkezine gidip gitmediğinizi yanıtlamanız gerekiyor.

Anketin son adımı girdiğiniz bilgileri semptomlarla birleştirme kısmı. Eğer yüksek ateşiniz ya da solunum sorununuz varsa bu sayfada mutlaka belirtmeniz gerekiyor. Hastalığın yeni başlangıç süresinden ileri semptomlarına kadar sıralı özelliklerden yaptığınız seçimler sağlık durumunuzun belirlenmesinde kritik bir önem taşıyor. Ancak unutmayın ki bu bir deney sayfası değil. Bu nedenle sistemin size hangi durumlarda “Acil durum” verdiğini görmek için farklı yanıtlar vererek yetkilileri yanıltmayın ve ihtiyacı olan kişilerin geç yardım almasına neden olmayın.

Son sayfada ise sistem size doldurduğunuz bilgilere göre virüse yakalanıp yakalanmadığınız hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlıyor. Eğer verdiğiniz yanıtlar şüpheli ise sistem yine maske takarak size en yakın sağlık merkezine gitmenizi öneriyor. Bu sistem aynı zamanda insanların hastalık paniğini hafifleterek eğer semptomları göstermiyorsa hastaneye giderek sağlığını riske atmamasını sağlamaya çalışıyor. 

Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!

Konu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı yeni web sayfası için “Sağlık Bakanlığı’nın veri işleme süreçleriyle ilgili, “Bu uygulamada yalnızca; yeni koronavirüs (COVID-19) semptomlarına göre ön değerlendirme yapmak ve yapılan ön değerlendirmenin olumlu çıkması durumunda bir sağlık tesisini ziyaret etmeniz tavsiyesinde bulunmak, ayrıca girilen bilgilerle istatistiki çalışma yapmak amaçlarıyla kimlik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, IP Adresiniz ve sağlık verileriniz işlenmektedir” açıklamasını yaptığını haberimizin sonunda belirtmeden geçmeyelim.” İfadelerini kullandı.

 

 


Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!
Corona virüsü takip uygulamasında fidye yazılımı bulunduğu ortaya çıktı!Corona virüsü takip uygulamasında fidye yazılımı bulunduğu ortaya çıktı!

PAYLAŞ