Online dünyada kendinizi korumak için şu anda yapmanız gereken 8 şey - Haberler - indir.com

Online dünyada kendinizi korumak için şu anda yapmanız gereken 8 şey

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-12 10:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Online dünyada tehditler giderek artarken kullanıcıların kendi güvenliğini sağlamak adına bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Hesapların güvenliği, özel dosyalar, fotoğrafların çalınmasını önlemek vb. oldukça kritik durumda. Bu nedenle online dünyada daha güvenli bir şekilde yer alabilmek adına aşağıda yer alan 8 detaya dikkat ederek güvenliğinizi bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz. İşte online dünyada kendinizi korumak için şu anda yapmanız gereken 8 şey. 

BTK, Tüketiciler için Akıllı Telefon Güvenlik Önerilerini Güncelledi 

Microsoft Hesaplarınız için Güvenlik Uygulaması: Microsoft AccountMicrosoft Hesaplarınız için Güvenlik Uygulaması: Microsoft Account

1. Tüm hesaplarınız için benzersiz şifreler kullanın

Kullanıcıların büyük bir bölümünün yaptığı en büyük hata güçlü bir parola dahi olsa bu parolayı tüm hesaplarda kullanmak. Bu durum çok büyük bir handikap yarattığı gibi kullanıcıların bir sitedeki ya da uygulamadaki şifresinin ele geçirilmesi halinde tüm hesaplarının da ele geçirilmesine neden oluyor. Bu nedenle bu tip handikapları ortadan kaldırabilmek adına mutlaka kullanıcıların her site için ayrı bir şifre kullanması gerekir.

2. Bir şifre yöneticisi kullanma

Şifrelerinizi depolayacak, sizin için güvenli rastgele şifreler oluşturacak ve birden fazla cihaz arasında senkronize desteği sunan bir şifre yöneticisi sizin için tüm güvenliği üst seviyeye çekecektir. LastPass (ücretsiz) veya 1Password (Ücretli) gibi bir yazılım tercih edebilirsiniz.

3) Rastgele şifreler kullanın

Şifre kullanma noktasında eğer şifre yöneticisini tercih ediyorsanız bu konuda şifre oluştururken yetkiyi şifre yöneticisine bırakmalısınız. Böylece benzersiz ve sizinle alakası olmayan şifreleri kullanma şansı elde edebilirsiniz. Aksi halde tahmin edilebilir şifreler, sizin için güvenlik zafiyeti yaratacaktır. Bu nedenle de bu tip tehditlerden kendinizi korumak adına rastgele ve sizinle alakası olmayan şifreleri tercih etmeniz çok daha uygun olur.

4. İki adımlı doğrulamayı açın

Facebook, Google, Twitter, Tumblr başta olmak üzere birçok hizmet, iki faktörlü kimlik doğrulaması olarak da bilinen iki adımlı doğrulamayı destekler. Bir şifrenin yanı sıra, oturum açmak için ikinci bir güvenilir cihaza ihtiyacınızın olduğu bu sistemde, güvenlik duvarları çok güçlü bir şekilde örülüdür ve aşılması çok zordur. Hesap bilgileriniz ele geçse dahi herhangi bir şekilde hesabınıza giriş yapılması söz konusu değildir.

5. Yazılımınızı güncelleyin

Tüm bu işlemlerin dışında bilgisayarınızda ya da telefonlarınıza tercih ettiniz programları ve sistemleri güncel tutmanız oldukça önemlidir. Bu güncelleme, saldırılara karşı sizin için bir güvenlik oluşturacağından dolayı işinizi daha da kolaylaştıracak ve tehditlere karşı önceden önlem almanızı sağlayacaktır.

6. PIN ve otomatik silmeye ayarlama

Telefonlardaki güvenlik noktasında özellikle telefonunuzun ele geçirdikten sonra bilgilerinize erişilememesi adına yanlış şifre girilmesi halinde telefonun tamamen silinmesine yönelik ayarlama yapabilirsiniz. Bunu iPhone ve Android işletim sistemlerinde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Telefonunuz başka birisinin eline geçse dahi bu konuda bilgilerinizi güvenli hale getirebilirsiniz.

7. Tam disk şifrelemesini etkinleştirme

Bilgisayarınızın sabit diski kapatıldığında otomatik olarak şifrelemek üzere ayarlanabilir. Telefonlarla aynı şekilde ayarlayabileceğiniz bu ayar, kişilerin diskinizdeki verilere ulaşmasını engelleyecektir. Mac'te FileVault'u, Windows'ta ise BitLocker'ı açarak bu şifrelemeyi yapabilirsiniz.

8. Harici bir sabit sürücüye yedekleme

Geri yükleme ve verilerinizin silinme riskine karşılık olarak telefon ya da bilgisayarlardaki tüm verilerinizi ayrı, bağımsız bir sürücüde yedekleme yaparak saklayın. Fidye yazılımı saldırısı gibi verilerinizi silebilecek saldırılara karşı bu önlem almanızı sağlar. 

Kaspersky Lab'dan güvenli şifre oluşturmak adına 2 öneri


İlgili uygulamalar
Firefox yeni güvenlik önlemleri üzerinde çalışıyorFirefox yeni güvenlik önlemleri üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ