Online corona virüsü testi nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Online corona virüsü testi nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-05 15:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Nasıl Yapılır?

Tün dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün de etkisini artırarak devam ettiren corona virüs salgını ülkemizde de tespit edilmişti. Tespit edilmesinden bugüne kadar ülkemizde binlerce corona virüs testi yapıldı. 24 Mart itibariyle vaka sayısı 1872, ölü sayısı ise 44‘e ulaşırken, online corona virüsü testi sağlık çalışanlarının oldukça yoğun olduğu şu günlerde büyük bir kolaylık sağlıyor. Corona virüsün belirtileri ilk aşamada neredeyse grip ile bire bir olması nedeniyle insanlar halsizlik veya öksürük halinde corona virüs testi yaptırmak istiyor. Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Online Koronavirüs Kontrol Uygulaması” belirtileri taşıdığını düşünen veya yurt dışından gelen kişilerin şüphelerini gidermesine yardımcı oluyor. İnternetten corona virüs testi yaptırmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekiyor. 

Online corona virüsü testi nasıl yapılır?

İnternetten corona virüs salgını testi yaptırmak için, "https://koronaonlem.saglik.gov.tr/" adresini ziyaret ederek test sayfasına ulaşıyoruz. Bu sayfada ilk adım olarak T.C. Kimlik No – Baba Adı – Doğum Yılı ve Telefon Numarası bilgilerini girdikten sonra "Ben robot değilim" seçeneğini işaretleyerek ve Devam Et” butonuna tıklıyoruz.

Huawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadıHuawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadı

Ardından ise başarılı bir şekilde giriş yaptığımızda üç soru bizleri karşılıyor. Bunlar şu şekilde;

Soru – 1: Son 14 gün içinde en uzun bulunduğunuz şehir

Soru – 2: Sağlık sektöründe çalışan birisi misiniz?

Soru – 3: Yandaki Hastalıklardan sizde olan varsa işaretleyiniz. (Kronik Akciğer Hastalığı, Diyabet (Şeker) Hastalığı, Yüksek Tansiyon, Kronik Karaciğer Hastalığı, Kronik Böbrek Hastalığı, Kronik Kalp Rahatsızlığı, Genetik Rahatsızlık, Düzenli romatizma ilacı veya ağrı kesici alıyorum, Kan Kanseri, Diğer Kanser Türkleri, Kemoterapi Görüyorum, Bağışıklık Sistemi Bozukluğu, Kortizon Tedavisi)

İşaretleme adımından sonra da son 14 gün içerisinde herhangi bir ülkeye seyahat ettiyseniz bunu belirtmeniz gerekiyor. Bununla beraber aynı zamanda son 14 içerisinde (nezle, grip, zatürre vb.) olan birisi ile temasınızın olup olmadığı ve herhangi bir sağlık merkezinde bulunup bulunmadığınız soruluyor. Bu işlemi de tamamlamanın ardından ise son adıma geçeceksiniz. Corona virüs salgınına göre herhangi bir şikayetinizin yani belirli semptomların olup olmadığı soruluyor. Bu kısımda yüksek ateşe ek olarak yeni başlayan ve devamında öksürük, nefes darlığı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, göğüs sıkışması, burun akıntısı, vücut ağrıları, halsizlik, ishal, mide bulantısı veya kusma olup olmadığını belirtmeniz gerekiyor.

Online corona virüs testi öneri niteliğinde!

İnternet üzerinden yapılan online corona virüs testi sonuçları sadece öneri niteliğinde olup kesin sonuç ve kesinlikler içermiyor. Sonuçlar kesinlik içermediği için semptomların yoğunlukla devam etmesi halinde mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekiyor. 


Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtıWikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı
Corona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzükCorona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzük
Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasındaInstagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında

PAYLAŞ