Online bilet sektöründe Obilet’ten önemli satın alma - Haberler - indir.com

Online bilet sektöründe Obilet’ten önemli satın alma

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-05 14:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Online ulaşım bilet satışlarında önemli bir satın alma gerçekleştirildi. Obilet, sektördeki en önemli rakiplerinden birisi olan Biletall’ı satın aldı. Yeni satın alma ile birlikte Obilet sektördeki gücünü daha da arttırdı.

Online ulaşım bileti satışı konusunda sektörün iki gücü ve rakibi olan Obilet ile Biletall arasında sürpriz bir satın alma görüşmesi gerçekleştirildi. Yapılan görüşmelerde iki şirket satın alma şartlarında anlaşıldığı belirtilirken Obilet’in Biletall’a satışı konusunda prosedürlere geçiş yapıldı. Önümüzdeki haftalarda şirketin devir işlemlerinin tamamlanması beklenirken yeni satın alma ile ilgili iki şirketten de önemli açıklamalar geldi.

Obilet’te hedef 20 milyon bilet satışı

Obilet cephesinden gelen ilk açıklamalarda şirketlerin ayrı bir şekilde yönetileceğini söyledi. Bu doğrultuda Obilet ile Biletall sektörde aynı şekilde varlıklarını sürdürecek ve iki farklı platform üzerinden online bilet satışı yapılacak. Otobüs ve uçak bileti satışına yönelik sunulan hizmetler için yeni satın alma sonrasında Obilet için hedefler de yeniden belirlendi. Açıklamalara göre 2021 yılı genelinde şirket 20 milyon bilet satışı gerçekleştirmeyi arzuluyor. Yeni satın alma otobüs ve uçak şirketleri için de oldukça önemli. Zira sektörde yapılan değerlendirmelerde yeni satın alma ile birlikte şirketler için maliyetlerin daha düşmesi ve daha fazla bilet satışı ile daha fazla kişiye ulaşılmasının mümkün olabileceği belirtildi.

“Seyahat sektörü için heyecan verici gelişme!”

Satın alma işlemleri için Obilet.com CEO’su Yiğit Gürocak tarafından yapılan değerlendirmede mevcut anlaşmanın sektör için heyecan verici olacağı belirtildi. Gürocak konuyla ilgili olarak “Seyahat sektörü için çok heyecan verici olan bu gelişmeyi pazarda faaliyet gösteren firmalarımızla ve vatandaşlarımızla paylaşmanın mutluluğu içindeyiz. Sektörün içinden gelen iki firma güçlerini birleştirirken bu satın almanın sektördeki tüm oyunculara hizmet kalitesi ve verimlilik anlamında pozitif yöne fayda sağlayacağını öngörüyoruz. Vatandaşlarımız da aradıkları seyahat biletine çok daha kolay bir şekilde ulaşabilecek, farklı alternatifleri karşılaştırarak kendileri için uygun olanı daha geniş seçenek yelpazesi içinden seçebilecek. Devralma sürecimiz tamamlandığında, yenilikçi projelerimizi hayata geçirmeyi, yeni ürünler geliştirmeyi ve yurt dışına açılarak Türkiye’nin yerli seyahat markası olan Obilet’i dünya ölçeğinde bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Sektörün güçlenmesi için destek vermekten gurur duyuyoruz”

Şirketin Obilet’e satışı ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise Biletall CEO’su Yaşar Çelik sektörel gelişime vurgu yaptı.  Biletall CEO’su Yaşar Çelik, “Kayseri’den çıkan bir bilişim markası olan Biletall, Türkiye’de şehirler arası seyahat sektörünün dijitalleşmesinde öncü rol oynamıştı. Sektörün içinde bulunduğu kriz ortamında böylesi bir anlaşma ile sektörümüzün küresel çapta daha da güçlenmesinin önünü açmanın gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadarki başarılarımızda emeği bulunan çalışma arkadaşlarımızın Obilet çatısı altında işlerine devam etmelerini güvence altına almış olmak da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Türkiye seyahat sektörünün tüm paydaşları için hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ