Online alışverişte sizin de yaşadığınız 13 durum - Haberler - indir.com

Online alışverişte sizin de yaşadığınız 13 durum

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-22 09:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Online alışveriş günümüzün vazgeçilmezlerinden biri olsa da online alışverişin ilk yıllarındaki tepkiler, yaşanan durumlar hala unutulmuyor. Eğer siz de ilk dönemlerden itibaren bu kolaylığı tercih edenlerden biriyseniz bu durumlar size de çok tanıdık gelecek. İşte online alışverişte sizin de yaşadığınız 13 durum.

İnternetten alışveriş yapanlar, bunlara dikkat etmeli!

Üniversitelilerin Online Alışveriş Tercihleri AçıklandıÜniversitelilerin Online Alışveriş Tercihleri Açıklandı
  1. Güven

Özellikle 2000’li yıllar ile birlikte başlayan online alışveriş işlemleri çoğu kişi için bir tabu olarak görüldü. Bunun en önemli nedeni ise güven.

2000'lerin ortalarında etrafındaki birkaç kişinin İnternet'ten alışveriş yapmaya başladığını gördüğünüzde ilk başta bir çekinceniz olmuştur. Bu konuda klasik cümleler ise "Olur muymuş öyle şey ya!", "Nasıl güveniyorsun?"

  1. İkna edici

Online alışveriş ne kadar gözde olumsuz bir durum olarak görülse de bir o kadar ikna edici. Mevcut pazarlardaki fiyatlardan çok daha uygun fiyata ürün alabilmek ve aynı zamanda ürünü kapıya getirmek büyük kolaylık.

  1. Daha çok alışveriş yapmak

Fiyatlar uygun olunca ve bir tık ile sepet ürün eklenince, sepetler giderek dolmaya başlar. Böylece alacağınızdan çok daha fazlasını almak zorunda kalırsınız.

  1. Stok sorunu

Online alışverişin en gıcık duyulan yönlerinden birisi de stok. Özellikle stoklarla sınırlı bir şekilde sunulan ürünlerin kısa süre içerisinde tükenmesi ile birlikte karşınıza çıkan “STOKTA YOK” ibareleri, ekran başında küçük krizler yaşanmasına neden olur.

  1. Ücretsiz kargo fırsatı

Firmalar, kullanıcıların kargo için ek ücret ödemesini engellemek adına belirli bir limit koyarken, bu 100 TL’lik limit için kullanıcılar ek ürünler alarak kargo fiyatından kısmaya çalışır. Fakat bu ikilem kişilerin kargo ücretinden çok daha fazla harcamasına neden olur.

  1. Kargo yolu gözleme

Siparişler verildikten sonra kargo yolu gözlenmeye başlanır. İlk olarak ürün takibi yapılarak kargonun bulunduğunuz ile çıkması beklenir. Sonrasında ise gün içerisinde gelen kargo araçları gözlenerek ürünün kapıya gelmesi anına kadar farklı bir heyecan yaşanır.

İnternet Alışverişlerinde Ödeme Güvenliği Nasıl Sağlanır?

  1. Kargo sürprizleri

Dağıtıma çıkarılmak için beklenen kargonun unutulması, ürünün gelirken kırılması ya da yanlış ürünün getirilmesi. Kargo sürprizleri hiç bitmez.

  1. “Sizi evde bulamadık”

Bir dönem kargo firmalarının büyük bir eleştiri topladığı “Geldik, evde yoktunuz. Şubemizden alınız” mesajları ortamı gerer. Özellikle tüm gün evde kargoyu bekleyen bir kişinin kapısına bu notu bırakmak, kargo şubesi ile gergin bir görüşme yapılmasına neden olur.

  1. Aksilik olmadan olmaz!

Firma tarafından ürünün yanlış ya da eksik gönderilmesi gibi aksilikler online alışverişte sık sık yaşanır.

  1. Ürün memnuniyetsizlikleri

Firma ne kadar güvenilir olsa da zaman zaman sipariş verdiğiniz ürün çok farklı bir şekilde karşınıza çıkabilir. Ürün memnuniyetsizlikleri de yine online alışverişin cazibelerinden birisi.

  1. Ürünleri kurmanın büyük sırrı

Aldığınız mobilya türündeki ürünler genelde size de monte olarak gelir. Bu ürünleri kurmak ise ailenin tez konusu olur.

  1. Yurtdışı seçeneğinde uzun bekleme süreleri

Alışverişlerini yurt dışından yapanlar için en az 1 ay beklemek gerekir. Bu arada ne siparişi verdiğinizi unutmanız da mümkün.

  1. Kampanyaları kaçırmak

Ürün aldıktan sonra aynı ürünün yüksek bir indirim ile satışa çıkması ile yaşanan pişmanlık sizi üzer.

Üniversitelilerin Online Alışveriş Tercihleri Açıklandı



PAYLAŞ