Online alışveriş yaparken tasarruf etme yöntemleri - Haberler - indir.com

Online alışveriş yaparken tasarruf etme yöntemleri

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-02 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi süreci boyunda internet alışverişi çok daha artmış durumdadır. Lakin internet alışverişi sırasında dikkat edilmesi gereken ve aynı zamanda tasarruf yapmayı sağlayacak bir takım tüyolar vardır. Bu detaylara dikkat ederek online alışverişten tasarruf sağlayabilirsiniz. 

İnternetten alışveriş tüyoları

  1. Alışveriş sitelerine gizli mod ile girin.
  2. Güvendiğiniz sitelerin bültenlerine üye olun.
  3. Ödeme yöntemi kampanyalarını takip edin.
  4. İndirim reklamlarına inanmadan önce araştırma yapın.
  5. İnternetten alışveriş gününüzü doğru seçin.
  6. Ürün tercihlerinizi önceden belirleyin, sonra alışverişe başlayın.
  7. Fiyat karşılaştırma sitelerini kullanın.
  8. Almak istediğiniz ürünleri uzun süreler boyunca sepetinizde tutup takip edin.
  9. Satıcıların profil ve puanlarına dikkat edin.
  10. Yorumlar da reklamlar gibidir, hepsine güvenmeyin.

Alışveriş sitelerine gizli mod ile girin

Dinamik fiyatlandırma sistemi, her kullanıcı alışkanlıklarına göre farklı fiyatlandırma sunan, her e-ticaret sitesinde özgün olarak geliştirilmiş bir tür algoritma sistemidir. Eğer sizde indirimleri takip etmeyeni ve ilk gördüğü ürünü beğenerek satın, kampanyalardan yararlanmayan bir kullanıcıysanız, sistem size fiyatları olduğu haliyle sunar. Bu nedenle de arkadaşlarınızla aynı ürünü farklı fiyatlardan almanız mümkündür. Dinamik fiyatlandırma sisteminden kurtulmak için göz atma geçmişini ve çerezleri temizleyin. Ardından sosyal medya hesaplarınızdan çıkış yapın ve gizli mod ile alışveriş sitelerini ziyaret edin. 

Güvendiğiniz sitelerin bültenlerine üye olun

Birçok kullanıcı internetten alışveriş yaptığı sitelerin e-posta bültenlerine üye olmaz. Fakat bu şekilde kullanıcılara sunulan birçok kampanya ve indirimler kaçırılabilir. Hattan birden çok e-posta adresi ile kayıt olup, birden fazla kampanyayı birleştirerek daha fazla tasarruf etmeniz mümkündür. Ücretsiz bülten aboneliklerini kaçırmayın.

Ödeme yöntemi kampanyalarını takip edin

Banka ve kredi kartlarına özel olarak yapılan kampanyalara artık özel bir çevrimiçi ödeme yöntemlerine yapılan kampanyalar da dahil oldu. Kartınızı kaybederseniz, şu ödeme siste4mine kayıt olursanız, bu ödeme sistemi ile ödersiniz gibi çeşitli pek çok sistem vardır. Bunlarla kampanya fiyatlarıyla alışveriş yapabilirsiniz. 

İndirim reklamlarına inanmadan önce araştırma yapın

Özellikle belirli dönemler içerisinde sosyal medya başta olmak üzere pek çok farklı mecralarda internet satış sitelerinin cazip reklamlarıyla karşılaşmak mümkün oluyor. Fakat her reklam vaadettiği fırsatlar sunmuyor olabilir. Bu şekilde bir durumda reklamlarda görüldüğü üzere ürünü farklı internet siteleri üzerinden alışveriş sitelerinde de aratın ve fiyat durumunu inceleyin. Gerçek bir fırsat olup olmadığını kontrol edin.

İnternetten alışveriş gününüzü doğru seçin

İnternette yer alan alışveriş siteleri bazı stratejik günlerde özel indirim ve kampanyalar sunar. Pazartesi sıkılanlara alışveriş kuğonu, hafta sonu kitap okumak isteyenlere cuma indirimi, hafta ortası fırsat çarşambası adı altında çeşitli özel gün indirimleri yapılır. Bu nedenle alışveriş sırasında acele etmeden böyle fırsatları takip ederek indirimleri ürünleri yakalayabilirsiniz. 

Ürün tercihlerinizi önceden belirleyin, sonra alışverişe başlayın

Her ürün grubunda dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Ancak kullanıcılar bu göz alıcı kampanyaların büyüsüne kapılarak bu noktaları gözden kaçırabilir. Bu kıyafetin sadece bedeni değil aynı zamanda kalıbı da önemlidir. Teknoloji ürünlerinden batarya özelliği diğer özellikler kadar önemlidir. Ürün geldiğinde iade işlemleri ile uğraşmamak için ürünün tüm özelliklerine dikkat ederek alışveriş yapmak gerekir. 

Fiyat karşılaştırma sitelerini kullanın

Her geçen gün sayısı giderek artmakta olan fiyat karşılaştırma siteleri, aradığınız ürünü tüm alışveriş sitelerinde arıyor ve size en uygun fiyat seçeneklerini sunuyor. Bu şekilde bir sistemde ilerleyerek istediğiniz ürünü en uygun fiyata alabilirsiniz. 

Almak istediğiniz ürünleri uzun süreler boyunca sepetinizde tutup takip edin

Her zaman işe yaramıyor olsa bile, almak istediğiniz ürünleri sepetinize ekleyin ve birkaç gün orada bırakın ve satıcının o ürünlere indirim ya da kampanya sunmasını bekleyin. Siz ürünü sepete eklediğinizde satıcı bunu görür ve siz almadıkça ürün için indirimler ve kampanyalar sunar.

Satıcıların profil ve puanlarına dikkat edin

İnternette alışveriş sitelerinde satılan ürünler ya sitesinin kendisi tarafından ya da sitede yer alan bir satıcı tarafından kullanıcıların beğenisine sunulur. Farklı bir satıcıdan ürün alıyorsanız satıcının profil sayfasını ve puan durumunu incelemeniz gerekir. 

Yorumlar da reklamlar gibidir, hepsine güvenmeyin

Tüm internette alışveriş platformlarında ürün hakkında yapılan yorumların olduğu bir bölüm bulunur. Bu bölümdeki yorumlar ürün hakkında yanıltıcı olabilir. Bazı kullanıcılar aldıkları ürünleri nedensiz olarak övme ya da yerme eğilimi gösterebilirler. Hatta bazı yorumların sahipleri ürünü bile satın almamıştır. Bu nedenle bir yorum ile ürüne güvenmeyin.

 





PAYLAŞ