OnePlus Z'nin işlemcisi hakkında yeni sızıntılar - Haberler - indir.com

OnePlus Z'nin işlemcisi hakkında yeni sızıntılar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-04 09:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bu yılın Temmuz ayında tanıtılması beklenen OnePlus Z’nin özelikleri netleşiyor. Merakla beklenen cihazın hangi işlemciyi kullanacağına dair yeni sızıntılar var.

Son dönemlerin en dikkat çeken akıllı telefon üreticilerinden olan OnuPlus’ın OnePlus Z (OnePlus 8 Lite) modelli hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Daha önce MediaTek işlemciye ev sahipliği yapacağı söylenen cihazda şirketin işlemci tarafında bir değişikliğe gittiğini ve Qualcomm’un işlemcisini gündeme geldi.

Resmi olarak tanıtılan OnePlus 8 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OnePlus 8 özellikleri ve fiyatı

Temmuz ayında piyasaya sürülmesi beklenen OnePlus Z hem tasarımı, hem de özellikleriyle şimdiden teknoloji dünyasında heyecanlı bir bekleyiş yaratmış durumda. Hatırlarsanız daha önce cihazın MediaTek Dimensity 1000 yonga setine sahip olacağı söylenmişti. Ancak bugün ortaya çıkan yeni bilgilere göre Çin merkezli şirket bu kararını gözden geçirerek performans çıtasını bir tık daha yükseltmeye karar verdi. Aktarılan bilgilere göre OnePlus’ın yeni akıllı telefonu Qualcomm'un Snapdragon 765G yonga setinden güç alacak. X52 5G modem barındıran bu işlemci, MediaTek Dimensity 1000 serisine göre biraz daha yüksek performans sunuyor.

OnePlus Z özellikleri

7 nm EUV fabrikasyon süreciyle üretilen yonga seti sekiz çekirdekli bir mimari sunan OnePlus Z, Snapdragon 765G'de 2.4 GHz hızında çalışan yüksek performanslı bir ana işlemci çekirdeği ve 2.2 GHz frekanslı bir çekirdekle segmentine göre performansta sınırları zorlayabilir gibi duruyor.

OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro Avrupa fiyatları ortaya çıktı

 bir başka yüksek performanslı çekirdek daha eşlik ediyor.  Ayrıca güç tasarrufu açısından da oldukça kullanışlı olan bu işlemcinin OnePlus Z’nin kullanım ömrünü ciddi oranda uzatması da bekleniyor.

6.5 inç ekran boyutu ve 90 Hz ekran yenileme hızıyla gelmesi beklenen OnePlus Z arka panelinde 48 MP, 16 MP, 12 MP sensörlerden oluşan üçlü kamera kurulumuna ev sahipliği yapacak. Henüz batarya kapasitesi ve hızlı şarj desteğine sahip olup olmayacağı bilinmeyen OnePlus Z’nin satış rakamanın 400-450 Euro bandında olması bekleniyor.

 


Resmi olarak tanıtılan OnePlus 8 Pro özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OnePlus 8 Pro özellikleri ve fiyatı
OnePlus Z hakkında yeni detaylarOnePlus Z hakkında yeni detaylar

PAYLAŞ