OnePlus Watch Wear Os desteğine sahip olmayabilir - Haberler - indir.com

OnePlus Watch Wear Os desteğine sahip olmayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-09 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının son zamanlarda en çok dikkat çeken isimlerinden OnePlus'ın yakın zaman içerisinde tanıtılması beklenen akıllı saatinde Google'ın Wear OS işletim sistemini tercih etmeyeceği söylentileri gündeme geldi. Söz konusu bu saate şirketin kendi özel işletim sistemini vermesi bekleniyor. Bu yılın ilk aylarında piyasaya sürmüş olduğu OneOlus Nord modeliyle tekrardan orta sınıf akıllı telefon üretimine başlayan Çinli teknoloji firması OnePlus, , bir yandan da diğer sektörlerde yerini doldurmayı düşünüyor. Bu bağlamda ise OnePlus TV ve OnePlus Buds ile teknolojinin farklı alanlarından varlık gösteren Çinli üretici, yakın zaman içerisinde akıllı saat sektörüne de giriş yapmak üzerine planlar kuruyor. 

OnePlus Watch adıyla daha önce de adından söz ettiren bu akıllı saatin, Google'ın Wear OS işletim sistemini çalıştıracağı hakkında çeşitli söylentiler vardı. Konu hakkında yapılan sızıntılara göre ünlü Alman blog yazarı Max Jambora göreyse OnePlus Watch, Google'ın giyilebilir cihazlar için tasarlanmış Wear işletim sisteminden faydalanmayacak.

God of War için önemli bir açıklama geldiGod of War için önemli bir açıklama geldi

OnePlus'ın akıllı saatinde kendi işletim sistemi yer alabilir

Özellikle Çin merkezli şirketler olmaz üzere birçok üretici, giyilebilir teknolojinin ürünü akıllı saatlerini daha iyi kontrol edebileceklerini özel işletim sistemleriyle beraber piyasaya sürdükleri için bu haber pek de şaşırtıcı olmadı demek mümkündür. Bu bağlamda ise OnePlus'ın da benzer bir yol seyredeceği ve akıllı saatini kendi işletim sistemiyle beraber piyasaya süreceği düşünülebilir. 

Bir diğer yandan ise OnePlus Watch'un Wear OS işletim sistemine sahip olmaması, saatin akıllı cep telefonlarla ya da Android ekosistemiyle uyumlu bir şekilde çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Bir başka deyişle ise OnePlus Watch sahipleri, cihazlarını akıllı saatleriyle eşleştirip uyumlu bir şekilde kullanmaya devam edecekler. Fakat iş uygulama tarafına geldiğinde ise, OnePlus'ın bu noktada nasıl bir yol izleyeceği ise bilinen bir durum değildir. OnePlus'ın büyük ilgi gören yeni akıllı saatinin ne zaman kullanıcıların karşısına çıkacağı ise belirsizliğini koruyor. Konuyla ilgili olarak daha önce ortaya atılan iddialar, akıllı saatin OnePlus 8T serisinin yanında piyasaya gireceği öne sürülen durumlardandı. Fakat bu iddiaların arkası gelmedi. Konuyla ilgili olarak yeni tahminler ise, akıllı saatin gelecek yılın ilk aylarında tanıtılacak OnePlus 9 serisiyle birlikte duyulacak yönündedir. 

 


Galaxy S21 veya S30 çıkış tarihlerine dair önemli detaylarGalaxy S21 veya S30 çıkış tarihlerine dair önemli detaylar
Apple renkli iPhone 5c modelini ürünlerine eklediApple renkli iPhone 5c modelini ürünlerine ekledi
Snapchat artık abone sayılarını gösteriyorSnapchat artık abone sayılarını gösteriyor

PAYLAŞ