OnePlus Nord 2, MediaTek işlemciden güç alacak - Haberler - indir.com

OnePlus Nord 2, MediaTek işlemciden güç alacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-05 16:32:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Fiyat performans ürünleriyle dikkatleri üzerine çeken OnePlus yakında Nord 2 adını verdiği telefonu tanıtacak. Yeni telefonuyla yeniliklere imza atacak olan şirketin Nord 2’de MediaTek işlemci kullanacak.

Orta segment akıllı telefon kategorisinde başarı yakalayan OnePlus, bugüne dek piyasaya sürdüğü amiral gemileriyle aynı başarıyı yakalayamamıştı. Fakat geçtiğimiz sene piyasaya sürdüğü Nord serisiyle dikkatleri üzerine çeken şirket bu sene Nord 2 adını verdiği yeni bir akıllı telefon serisini tanıtacak.

OnePlus N1 5G yakında tanıtılacakOnePlus N1 5G yakında tanıtılacak

Hatırlarsanız OnePlus Nord serisi geçtiğimiz senenin en çok satan akıllı telefonları arasındaydı. Bu başarıyı yeni serisiyle de devam ettirmek isteyen şirket Nord 2 ailesini pek çok yenilikle piyasaya sürecek. Bir süredir yeni orta segment telefon ailesi üzerinde çalışmalarına devam eden şirketin cihazların işlemcilerine karar verdiği söyleniyor. Gelen bilgilere göre bu sene piyasaya sürülmesi beklenen OnePlus Nord 2 ailesi gücünü MediaTek Dimensity 1200 yonga setinden alacak.

OnePlus 9 ve 9 Pro'nun teknik özellikleri belli oldu

OnePlus’ın işlemci noktasında yaptığı değişikliğin oldukça şaşırtıcı bir hamle olduğunu söylemek mümkün. Bugüne dek neredeyse her telefonunda Qualcomm yongalarını satan şirketi MediaTek’e neyin ittiği bilinmiyor. Ancak OnePlus’ın Nord 2 serisinde Qualcomm yerine MediaTek’i tercih etmesi umuyoruz ki yeni serinin fiyat etiketine de yansır. Nord 2 ailesinin ne zaman tanıtılacağı tam olarak bilinmese de gelen sızıntılar şirketin yeni telefon serisini bu senenin 2. Çeyreğinde tanıtacağı yönünde.

Nord 2’nin işlemcisi MediaTek Dimensity 1200’ün teknik özellikleri

Qualcomm’la kıyaslandığında MediaTek her ne kadar bir adım geride kalsa da, aslına bakarsanız Dimensity 1200 yongası oldukça güçlü işlemciler arasında yer alıyor. 144 Hz ekranlar ve maksimum 108 Megapiksel kamera sensörü desteği sunan Dimensity 1200, Mali-G77 grafik işlemcisini kullanıyor. MediaTek'in en güçlü işlemcilerinden olan  Dimensity 1200’ün önceki nesillere kıyasla genel CPU performansı yüzde 22 ve güç verimliliği ise yüzde 25 arttırılmış durumda. Bu nedenle OnePlus'ın yeni serisinde MediaTek işlemciye yer vermesinin performans açısından büyük kayıplara neden olmayacağı düşünülüyor. Şirketin yüksek özelliklere ve Qulacomm'dan daha uygun bir fiyat etiketine sahip olan Dimensity 1200'ü cihazın maliyetini çok arttırmamak için seçmiş olabileceği düşünülüyor.

  • 6nm (nanometre) bir yapıda üretildi.
  • 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Bu çekirdekler, 3.0GHz’lık bir A78; 3 adet 2.6GHz’lık A78’ler ve 4 tane de 2.0GHz’lık A55’ten oluşmakta.
  • Mali-G77 ise grafik tarafında yerini almakta.
  • Çift sim kartı destekliyor ve bu iki kartta da 5G ile internete bağlanabiliyorsunuz. Son olarak, bu özelliğin henüz rakibi Qualcomm’da olmadığını belirtelim.



OnePlus 8T DxOmark puanı belli olduOnePlus 8T DxOmark puanı belli oldu
OnePlus 9 ailesinin tanıtım tarihi ortaya çıktıOnePlus 9 ailesinin tanıtım tarihi ortaya çıktı

PAYLAŞ