OnePlus Nord 2 5G, bomba gibi patladı - Haberler - indir.com

OnePlus Nord 2 5G, bomba gibi patladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-14 09:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cep telefon sektörünün güçlü oyuncuları arasında yer alan OnePlus'un Temmuz ayı içerisinde tanıtımını gerçekleştirdiği Nord 5G modelleri adeta bir bomba gibi patladı. 

Akıllı cep telefon sektörünün başarılı oyunları arasında yer alan OnePlus, son dönemler içerisinde bazı modellerinin bomba gibi paylaması sebebiyle hedef noktasında yer alıyor. Özellikle de Hindistan pazarında sıklıkla tercih edilen bu şirketin Temmuz ayı içerisinde sunduğu Nord 5G modelinde ciddi bir sorun yaşanıyor. Son olarak ise akıllı cep telefon, bir avukatın cebinde durdur yere alev alarak patlaması sonucunda kullanılmaz hale geldi. 

POCO, OnePlus Nord 2 5G ile dalga geçtiPOCO, OnePlus Nord 2 5G ile dalga geçti

OnePlus Nord 2 5G, durup dururken alev aldı

Daha önce bazı akıllı cep telefonların aşırı ısınma gibi sorunlar sebebiyle patladığı biliniyor, fakat kullanıcıların cebinde durduk yere patlayan bir akıllı cihaz gerçekten de bir ilk oldu. Delhi merkezli olan avukat Gaurav Gulati, kullanımda veya şarja bağlı olmadan cebinde sadece taşıdığı OnePlus Nord 2 5G telefonunun mahkeme salonunda ilk etapta alev aldığını ve daha sonra bomba gibi patladığını dile getirdi. OnePlus'ın kullanıcıya vermiş olduğu cevabın ardından özellikle de sosyal medya platformlarından da şirkete ciddi anlamda tepki yağdı. Tepkilerin üzerine konu ile ilgili açıklama yapan şirket, patlama vakasına önem gösterdiklerini, fakat söz konusu bu telefonu incelemek adına geldiklerinde telefon sahibinin doğru teşhisi koymak için fırsat vermediğini aktardı. Bunun yanı sıra talebin meşruiyetini doğrulama veya kişinin tazminat taleplerini ele almalarının teşhis koyulamaması sebebiyle mümkün görünmediği belirtildi. 

OnePlus Nord 2 5G modelinin patlaması ilk kez yaşanan bir durum değildir. Öyle ki 2 Ağustos tarihinde Hindistan‘da OnePlus Nord 2, satın alınmasından beş gün sonra bir kez daha patladı. Hatırlamak gerekirse telefon patladığında bisikletini süren kişi kaza yapması sonucunda yaralanmıştı. Özellikle de Nord 2 5G özelinde yaşanan bu patlama olaylarının ardından kullanıcılar, modelde kronik bir sorun olduğunu düşünerek telefonlarını iade etmek adına harekete geçti. Konu ile ilgili olarak OnePlus'tan resmi ve net bir açıklama gelmedi. Ancak konu ile ilgili olarak çok daha detaylı bilgilerin elde edilmesi ve patlama sorununun neden kaynaklandığı ortaya çıkarılabilir. 


OnePlus Nord 2 5G modeli tanıtıldıOnePlus Nord 2 5G modeli tanıtıldı
Pil ömrü ile dikkat çeken OnePlus Buds Pro tanıtıldıPil ömrü ile dikkat çeken OnePlus Buds Pro tanıtıldı
OnePlus 9 ve 9 Pro, Türkiye'de satışa çıktıOnePlus 9 ve 9 Pro, Türkiye'de satışa çıktı

PAYLAŞ