OnePlus müşteri hizmetleri veri ihlali ile gündemde - Haberler - indir.com

OnePlus müşteri hizmetleri veri ihlali ile gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-24 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus, müşteri hizmetleri için tehlike çanları çaldığı ortaya çıktı. Öyle ki önümüzdeki ay Nord modeli ile orta seviyede boy gösterecek olan şirket, 24 günde ikinci defa veri ihlali için hazırlanan kurallara aykırı bir şekilde davranış sergiledi. Hatırlatmak gerekirse 30 Haziran 2020 tarihinde OnePlus tarafından hazırlanan garanti dışı onarın ve faturalandırma adlı sistemde bir güvenlik açığı tespit edilmişti. Bu söz konusu güvenlik açığı, ABD’de yaşayan bazı OnePlus müşterilerinin önemli bilgilerini açığa çıkardı.

Bu söz konusu bilgiler arasında telefon modeller, sipariş numaraları, IMEI, sipariş tarihi, ad, soyad, telefon numarası, e-posta, tamir ücreti gibi çeşitli önemli veriler bulunuyor. 7 yıllık bir şirketi bu sorunu ise 4 gün içinde çözmeyi başardı.

OnePlus Nord Lite modeli gelebilirOnePlus Nord Lite modeli gelebilir

OnePlus müşteri hizmeti veri ihlali ile tekrar gündemde

OnePlus’ın kullanıcılara göndermiş olduğu konu hakkındaki e-postada kullanıcı deneyimi hakkında hazırlanan bir rapor bulunuyor. Kullanıcılarını bilgilendirmek isteyen teknoloji şirket, e-posta gönderdiği kişilerin e-postalarını saklamayı unuttu. Bu kapsamda ise ABD’de yalayan kullanıcıların bir kez daha veri mağduru olduğunu belirtebiliriz. Öyle ki bu e-postayı alan tüm kullanıcılar, birbirlerinin e-posta adreslerini öğrendiler. Bu durum ise bir veri ihlaline sebep olmuş oldu.

Atılan bu e-posta yüzünden mağdur olan bir kullanıcı, OnePlus’ın yüzlerce kişinin e-posta adresini açığa çıkarttığını ifade etti. Bu sorunlar ile adı anılmaya devam eden OnePlus’ın prestiji de kötü etkilenmeye devam ediyor.


OnePlus Nord teknik detayları belli olduOnePlus Nord teknik detayları belli oldu
OnePlus Buds tanıtıldıOnePlus Buds tanıtıldı

PAYLAŞ