OnePlus 9 RT, özellikleri ve fiyatı beli oldu - Haberler - indir.com

OnePlus 9 RT, özellikleri ve fiyatı beli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz günler içerisinde ortaya çıkan OnePlus 9 RT tüm özellikleri ile fiyatı ile ortaya çıktı. Türkiye'de de satılma ihtimali olan OnePlus 9 RT'nin özellikleri fiyatı hakkında bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

OnePlus ilk süreçlerden bu yana ana serisinin yanı sıra yılın son günlerine doğru T serisinin tanıtımını yapıyordu. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan bilgiler ile şirketin ikinci amiral gemisi nitelikli serisini çıkarmaktan vazgeçtiği yönündedir.  OnePlus 9 RT adlı cihaz ile, Samsung ve Xiaomi gibi büyük markaların üst seviye işlemci sistemine sahip olan amiral gemisi katillerine rakip olma niteliğindedir. Konuya ilgili olarak aktarılan bilgilere göre OnePlus 9 RT özellikleri de firmanın bu rekabet karşısında ne kadar ciddi olduğunu göstermektedir. 

OnePlus 9 serisi, OnePlus 8’i geride bıraktıOnePlus 9 serisi, OnePlus 8’i geride bıraktı

OnePlus 9 RT Türkiye'ye de gelebilir

OnePlus, çok kısa bir zaman önce Türkiye piyasasında resmi olarak yerini aldı. OnePlus 9 RT'nin de bu bağlamda Türkiye piyasasında yer alma ihtimali vardır. Bu yeni amiral gemisi katili, Full HD Plus ekran ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Cihazın ekranı ise Samsung E3 Süper Amoled ve 2400 x 1080 piksel çözünürlüğündedir. Söz konusu bu ekran 120 Hz yenileme hızına sahiptir.

İşlemci kısmında daha önce ortaya çıktığı gibi Snapdragon 870 kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu işlemci 7 nm fabrikasyon sürecinde üretildi ve Snapdragon 865 Plus'un yüksek performanslı versiyonu. Kısaca belirtmek gerekirse amiral gemisi seviyesinde bir işlemci bulunuyor.

OnePlus 9 RT’nin özellikleri

İşlemci: Snapdragon 870
İşletim sistemi: Android 12 temelinde OxygenOS 12
Kamera: 50 Megapiksel ana kamera, 16 Megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 Megapiksel siyah beyaz sensör
Pil: 65W hızlı şarj, 4.500 mAh pil gücü
Ekran: AMOLED ekran, 120 Hz yenileme hızı

Ekran altı parmak izi sensör ile sunulan OnePlus 9 RT, kamera kısmında da iddialı özellikler ile geliyor. Telefonun arka kısmında üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Bu kameralar, Sony IMX766 sensörü, 50 Megapiksel ana kamera, Sony IMX481 sensöre sahip 16 Megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 Megapiksel siyah beyaz sensör şeklinde.

OnePlus, 9 RT çerçevesinde ise 6 serisi alüminyum kullandı. OnePlus 9 RT'nin batarya kısmında ise 4500 mAh pil gücüne sahip ve 65W hızlı şarj desteği ile geliyor. Telefon RAM tarafında ise 8 GB ve 12 GB seçenekleri ile geliyor ve LPDDR4X ve UFS 3.1 desteğine sahip.

OnePlus 9 RT fiyatı

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan bilgilere göre OnePlus 9 RT'nin özelliklerinin yanı sıra fiyatı ile ilgili de çeşitli bilgiler ortaya çıktı. Buna göre ise telefonun 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya sahip versiyonu 2999 Çin yuanı yani 461 dolar seviyesindedir. OnePlus 9 RT modelinin 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafızaya sahip olan versiyonu ise 3299 Çin yuanı yani 507 dolar fiyata sahip olacak. Söz konusu bu akıllı cihaz 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafızaya sahip en üst versiyonu ise 3599 Çin yuanı yani 553 dolar fiyatı ile sunulacak.


Oneplus 9 ısınma sorunuyla karşı karşıya!Oneplus 9 ısınma sorunuyla karşı karşıya!
OnePlus 9 ısınma sorunu için güncelleme getirdiOnePlus 9 ısınma sorunu için güncelleme getirdi
OnePlus 9 ve 9 Pro Geekbench testlerinden yasaklandıOnePlus 9 ve 9 Pro Geekbench testlerinden yasaklandı

PAYLAŞ