Oneplus 9 ısınma sorunuyla karşı karşıya! - Haberler - indir.com

Oneplus 9 ısınma sorunuyla karşı karşıya!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-09 13:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon kullanıcılarının sık sık mustarip olduğu ısınma sorunuyla başı dertte olan modeller arasına OnePlus 9 Pro’da eklendi.

Geçmiş dönemlerde cihazlarda ısınma sorunu çok fazla yaşansa da günümüzde bu sorunun epey azaldığını söyleyebiliriz. Ancak yine de bu sorun dönem dönem bazı cihazlarda yeniden boy gösteriyor. Bu modeller arasına en son katılan ise OnePlus 9 Pro oldu. Cihazı satın alan kullanıcılar telefonlarının iki farklı durumda aşırı ısındığına dair şikayetlerini dile getirdi.

OnePlus 9 Pro kablosuz şarj hızıyla şaşırtıyorOnePlus 9 Pro kablosuz şarj hızıyla şaşırtıyor

İlk çıktığı dönemlerde şarj esnasında ısınan OnePlus 9 Pro’nun bu sorunu geçtiğimiz aylarda yayımlanan bir güncellemeyle çözülmüştü. Fakat çok geçmeden cihaz yeniden ısınma sorunuyla gündeme gelmeye başladı. Kullanıcılar cihazın şarjda olduğu zamanlarda ele alınamayacak kadar ısındığını belirtiyor. Yaşanan bu can sıkıcı sorun muhtemelen hızlı şarj teknolojisinden kaynaklanmakla birlikte güncellemeyle çözülebilir gibi duruyor.

OnePlus 9 serisi, OnePlus 8’i geride bıraktı

Cihazın ısınmasına neden olan bir diğer neden ise 4K ve 8K video çekim sırasında meydana geliyor. 4K ve 8K çözünürlüğünde video çekerken telefonun gereğinden fazla ısındığı söyleniyor. Yine bu sorun güncelleme ile çözülecek gibi görünüyor.

Söz konusu güncellemeler olduğunda elini olabildiğince hızlı tutan şirketin bu ayın sonuna kadar sorunları ortadan kaldırmak için yeni bir güncelleme yayımlaması bekleniyor. Henüz Türkiye’de satışa sunulmayan OnePlus 9 Pro’nun sahip olduğu özelliklerle yıla damgasını vuracak modeller arasında olduğunu söylemekte de fayda var. Özellikle Hasselblad imzalı lenslerin kamera konusunda büyük bir devrim yaratması bekleniyor.

OnePlus 9 teknik özellikleri

  • Ekran: 6,55 inç büyüklüğünde 1080 x 2400 çözünürlüğünde 120 Hz yenileme hızına sahip AMOLED ekran
  • İştemci: Sekiz çekirdekli Snapdragon 888 yonga seti
  • Donanım: 8 GB RAM / 12 GB RAM seçenekleri
  • 128 GB / 256 GB depolama
  • Kamera: 1/1.43″ Sony IMX689 sensörlü 48MP arka kamera f / 1.8 diyafram + 50MP 1/1.56″ f/2.2 diyafram açıklığına sahip ultra geniş kamera + 1/1.56 ″ Sony IMX766 sensör 4cm makro 2MP siyah beyaz kamera
  • Ön Kamera: 1/1.43″ Sony IMX471 sensörlü f/2.4 diyaframlı 16MP ön kamera
  • Batarya: 65W hızlı şarj destekli 4.500 mAh kapasiteli batarya



Uygun fiyatlı OnePlus 9R geliyorUygun fiyatlı OnePlus 9R geliyor
OnePlus 9 ve 9 Pro Tanıtıldı: Özellikleri ve FiyatıOnePlus 9 ve 9 Pro Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı

PAYLAŞ