OnePlus 8T'nin ekran özellikleri DxOMark'ta değerlendiriliyor - Haberler - indir.com

OnePlus 8T'nin ekran özellikleri DxOMark'ta değerlendiriliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-05 17:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

OnePlus 8T, amiral gemisi özellikleri uygun fiyata sunma hedefi ile beraber geçtiğimiz sene içerisinde Ekim ayı içerisinde resmi olarak piyasada yerini aldı. Şimdi ise söz konusu bu cihazın ekran özellikleri DxOMark tarafından yayınlanan raporda detaylı bir şekilde değerlendirildi. DxOMark tarafından hazırlanan ve yayınlanan bu raporda, cihazın ekran kısmı oldukça popüler bir şekilde eleştiriliyor. Bunun en önemli sebebi ise ekranın gerçekten de kaliteli bir teknoloji ile kullanıcıların karşısına çıkıyor olmasıdır. 

OnePlus 8T, ekranı nasıl olacak?

DxOMark, tarafından paylaşılan raporda söz konusu bu cihazın ekranı için "pürüzsüz bir dokunuşla iyi renkler" nitelendirmesi yapıldı. OnePlus 8T adlı akıllı cihaz, 6.55 inçlik 1080×2400 piksel çözünürlüklü 120 Hz ekran tazeleme hızı bulunan bir panelle kullanıcıların karşısın a çıkıyor. Aynı zamanda bu panel %87 ekran/gövde oranı ile beğeni kazanıyor. Bununla beraber ise ekran, Gorilla Glass 5 ile çizilme ve düşme gibi darbelere karşı oldukça dayanıklı bir kullanım sunuyor. Cihazın ekranı 402 ppi piksel yoğunluğuna sahiptir. Aynı zamanda bu ekran 20:9 en boy oranıyla oldukça kullanışlı bir şekilde sunuluyor.

OnePlus 8T ve OnePlus Buds Z'nin basın görselleri sızdırıldıOnePlus 8T ve OnePlus Buds Z'nin basın görselleri sızdırıldı

DxOMark, cihazı pek çok alanda incelendi ve bu incelemenin sonucunda ise OnePlus 8T'nin ekranı “89” skor aldı. Buna göre DxOMark ekran sıralamasında lider bir konumda olan Galaxy Note 20 5G‘nin arkasında OnePlus 8T yer alıyor. OnePlus 8 Pro'nun ardından OnePlus 8T'nin pazara yeni bir renk kattığı yaygın bir görünüş olarak da kullanıcıların karşısına çıkıyor. Söz konusu bu akıllı cep telefonun en çok puan kaybettiği alan video ve okunabilirlik alanıdır. Fakat söz konusu bu akıllı cihazın puan kaybettiği alanlarda birle iyi skorlar alması oldukça önemli olarak değerlendiriliyor. 

Dokunmatik ve renklerde ise OnePlus 8T neredeyse rakip bir ekran deneyimi ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ekran kısmında yer alan mavi ışık filtresi de okunabilirlik üzerinde önemli bir etki yaratıyor. Genel olarak değerlendirildiğinde ise ekranın çoğu amiral gemisinden daha iyi bir ekrana sahip olduğunu söylemek mümkündür. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Resmi olarak tanıtılan OnePlus 8T özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OnePlus 8T özellikleri ve fiyatı
OnePlus 8T DxOmark puanı belli olduOnePlus 8T DxOmark puanı belli oldu

PAYLAŞ