OnePlus 8T DxOmark puanı belli oldu - Haberler - indir.com

OnePlus 8T DxOmark puanı belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-04 15:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Anroid dünyasının öne çıkan isimlerinden OnePlus'ın 14 Ekim tarihinde tanıtımını gerçekleştirmiş olduğu amiral gemisi telefonu, ekran performansı için DxOMark testine girdi. OnePlus 8T ekranı, DxOMark puanıyla iPhone 12 Pro Max‘i geçmeyi başardı.

OnePlus 8T ekranı DxOMark’a göre en iyilerden biri

Yeni çıkan akıllı cep telefonların kamera performanslarını test etmekle görevli olan DxOMark, uzun bir süredir cep telefonların ekran performanslarıyla ilgili çalışmalar yapmaya başladı. DxOMark tarafından ekran değerlendirme testine giren bu yeni telefon ise  OnePlus’ın 8T modeli oldu. OnePlus 8T ekranı DxOMark testinden 98 puan alarak son derece kaliteli bir cihaz olduğunu kanıtladı. OnePlus T, DxOMark’tan 88 puan alarak iPhone 12 Pro'yu geride bırakmayı başardı. OnePlus'ın amiral gemisi girmiş olduğu bu testten özellikle de renk kriterlerinde almış olduğu 87 puan alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bir diğer açıdan ise OnePlus’ın cihazı, DxOMark’ta en yeni ekran sahibi olan akıllı cep telefonlar listesinde ise Samsung Galaxy Note 20 Ultra’ya geçildi. 8T, diğer rakiplerini geride bırakmayı başardı.

OnePlus 8T ve OnePlus Buds Z'nin basın görselleri sızdırıldıOnePlus 8T ve OnePlus Buds Z'nin basın görselleri sızdırıldı

OnePlus 8T teknik özellikleri

Ekran performansı ile DxOMark’ın zirvesine oturmayı başaran söz konusu bu akıllı cep telefon, 6.65 inç büyüklüğünde olup kullanıcılara rahat bir kullanım sağlar. Cihazın bu ekranı 1080×2400 çözünürlüğe sahip AMOLED bir ekranla kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Söz konusu bu akıllı cep telefonun ekranı bu büyüklük ve çözünürlükle beraber 402 (ppi) değerine ulaşabilir. Bu ekran, oyuncuların da talep ettiği gibi 120 Hz yenileme hızına sahiptir. 

Bu bilgilere ek olarak OnePlus 8T'nin donanım özellikleri de dikkat çekenler arasında. Geçtiğimiz yılın amiral gemilerinde kullanılan işlemci Snapdragon 865'den güç alan bu telefon, 8 GB ve 12 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği tüketici karşısına çıktı.


Resmi olarak tanıtılan OnePlus 8T özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OnePlus 8T özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ