OnePlus 8 ekran özellikle ile S20’ye meydan okuyacak - Haberler - indir.com

OnePlus 8 ekran özellikle ile S20’ye meydan okuyacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-15 09:20:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde son yıllarda adından bir hayli söz ettiren OnePlus, yeni cep telefonu OnePlus 8 ile kullanıcı karşısında iddialı bir pozisyonda yer almayı planlıyor. Şirket yeni cihazının ekranı ile adından bir hayli söz ettirecek gibi gözüküyor. Şirket 120 Hz yenileme hızı ile güçlendirilen yen bir QHD + OLED ekran geliştirdi. Son zamanlarda üretilen akıllı cihazlar ya kamera kısmında ya ekran kısmında ya da farklı fonksiyonları ile beraber rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. OnePlus 8 adlı akıllı cep telefonu ise ekran kısında rakiplerini sollayacak gibi gözüküyor. 

OnePlus 8 ekran özellikleri ile beğeni toplayacak

Şirket yeni cihazı OnePlus 8 adlı akıllı cihazın ekranı için Samsung ile beraber çalışıyor. Aynı zamanda da şirket yeni akıllı  cihazı ile beraber Samsung Galaxy S20'ye de rakip olacak. OnePlus'ın yeni akıllı cep telefonu OLED teknolojisine sahip olan ekranı ile beraber 2560 x 1440 (QHD) çözünürlüğe ve aynı zamanda 1.000 nit parlaklık özelliğine de sahiptir. Bu özellikleri ile beraber cihaz ekran kullanımı konusunda kullanıcıların beğenisini kazanacak gibi gözüküyor. Ekranın bu özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda 10 bit panele sahip olarak karşımıza çıkacak olan cihaz, bu özellikler ile beraber kullanıcılara gerçek HDR 10 imkanı da sunacak. 

Galaxy Note 10 Plus, Galaxy S10 Plus, iPhone Xs Max, P30 Pro ve OnePlus 7 Pro pil testi karşılaştırmasıGalaxy Note 10 Plus, Galaxy S10 Plus, iPhone Xs Max, P30 Pro ve OnePlus 7 Pro pil testi karşılaştırması

Öte taraftan ise şirket ürettiği her 120 Hz yenileme hızına sahip olan ekranda 0.8 JNCD derecesine sahip olarak kullanıcıların kullanımını kusursuz hale getirmeyi planlıyor. JNCD özelliğinin çıplak gözle fark edilme özelliğine sahip olan renk çeşitliliği için bir ölçüm olduğunu da belirtmek gerekir. Söz konusu bu değeri somut hale getirmeden önce yapmak gerekirse ise; Smasung Galaxy Note 10 Plus, 0.4 JNCD derecesine sahiptir.

OnePlus 3 ekranında televizyon çipleri yer alacak

Şirket geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili yaptığı sunum ile beraber dikkat çeken bir kaç unsurun daha altını çizdi. Yeni akıllı ciha ekranında özel bir MEMC çipi kullanılacak. Genellikle televizyonlarda kullanılmak üzere tercih edilen bu çip, hareket esnasında oluşan bulanıklığı azaltmak için kullanılıyor. MEMC adlı çip, görüntü içerisinde karşımıza çıkan hareketleri daha önceden tahmin ederek mevcut karelerin içerisine yeni kareleri dahil ederek bulanıklık oluşmasının önüne geçiyor. 

 

 

 


OnePlus 7T’nin etkileyici teknik özellikleriOnePlus 7T’nin etkileyici teknik özellikleri
OnePlus 7T ve 7T Pro'nun teknik özellikleriOnePlus 7T ve 7T Pro'nun teknik özellikleri
OnePlus 7T Pro özellikleri ve fiyatı belli olduOnePlus 7T Pro özellikleri ve fiyatı belli oldu

PAYLAŞ