OneNote Uygulama Tasarımı Değiştirildi - Haberler - indir.com

OneNote Uygulama Tasarımı Değiştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-25 15:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Microsoft'un popüler not uygulaması olan OneNote hakkında yeni geliştirme haberleri geldi. İfade edilene göre OneNote uygulaması için Mac, İOS, Windows 10, Android ve web platformlarındaki versiyonu için yeni bir güncelleme duyurusu gerçekleştirildi. Bu yeni güncelleme ile beraber uygulamadaki erişilebilirlik arttırıldığı gibi platformlar arasındaki tutarlılık sağlanacak ve kullanım deneyimi eşit seviyelere getirilecek. Tasarım noktasında da değişiklik gerçekleştirilen bu uygulama artık daha kullanışlı ve anlaşılır bir hal alacak. Yenilenen uygulama ile kolaylaşan noktalardan birisi ise içerisindeki gezinti olacak.

Microsoft bu yeni tasarımı ile beraber tüm menü ve kontrolleri ekranın sol sütun bölümüne konumlandıracak ve toplu bir menü oluşturulacak. Bu sayede defterler, sayfalar ve bölümlere tek bir yerden erişim sağlanabilecek. Ek olarak yeni tasarım stili ile beraber esas bilgi merkeze yerleştiriliyor ve özellikle öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasının önleneceğini ifade ediyorlar. Erişilebilirlik noktasındaki gelişimin ise klavye kısayollarının geliştirildiği ve bu sayede hareket noksanlığı durumunun en aza indirilebileceği söyleniyor.

Ayrıca engelli vatandaşlar için geliştirilmiş ekran koruyucuları ile OneNote kullanmak daha kolay bir hal alacak. Ana değişiklik ise OneNote uygulaması tüm cihazlarda ve platformlarda aynı görünümü ve işlevleri sunabilecek. Artık telefonla da not alınsa web üzerinden de alınsa görünüm olarak aynı stile ve tasarıma sahip arayüz ile karşılaşacaksınız. Mobil platformdaki OneNote uygulamanızın güncellemelerini indirmeyi unutmayınız. Ayrıca Microsoft'un ilerleyen zamanlarda diğer platformlarında da bazı tasarım değişikliklerine giderek kullanıcı deneyimi noktasında kalitenin üst seviyelere çıkarılması düşünülenler arasında bulunuyor.





PAYLAŞ