Önemli Yeniliklere Sahip Chrome 70 Yayınlandı - Haberler - indir.com

Önemli Yeniliklere Sahip Chrome 70 Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 16:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın popüler internet tarayıcısı olan Chrome için yeni güncellemeler sunulmaya devam ediliyor. Şimdi ise Google, yeni Chrome 70 sürümünü kullanıcılar için indirmeye sundu. Gelen bu yeni sürüm güncellemesi ile yenilikler ve iyileştirmeler yapıldı. Henüz kısa süre önce Mac, Linux ve Windows platformları için yayınlanan Chrome 70 ile beraber birçok önemli değişikliği görüyoruz. İlk olarak Chrome 69 sürümünde tepki çeken bir özelliğin tamamen kaldırıldığı gözüküyor. Söz konusu bu eski sürümde Gmail hesabına giriş yaparken otomatik bir şekilde tarayıcıya da giriş yapmış sayılıyordunuz. Arka planda tarayıcıya da giriş sağlayan bu özellik ciddi eleştiriler sonrasında yeni sürümde kaldırılmış oldu.

Yeni Google Chrome 70 Yayınlandı

Yeni sürüm ile beraber giriş problemine yönelik Chrome girişine izin ver adlı bir seçenek tarayıcıya eklendi. Bu özelliğin kapatılması ile beraber kullanıcıların istenmeden giriş yapma sorunu da tamamen ortadan kalkmış oluyor. Yeni sürüm ile beraber ayrıca http sitelere karşı daha ciddi uyarılar yer alıyor. Chrome 68’den beri tüm http siteleri “güvenli değil” olarak işaretleyen platform sitelerin adres bölümünde sol kısma koyduğu işaret ile uyarıyor. Bu sayede sitelerin HTTPS’e geçmesi zorlanırken HTTPS’e sahip olan sitelere girdiğiniz zaman bilgisayar sadece karşı ve sizin tarafınızda okunabilmeniz adına şifreleniyor ve bu sayede daha güvenlik bir internet gezintisi olmuş oluyor.

HHttp siteler için ise güvenli değil uyarısı vermeye devam ediyor. Tarayıcı yeni güncelleme ile beraber sitelere girişte artık MacBook Pro’da yer alan Touch ID parmak izi sensörüne izin verecek. Mac kullanıcılarını ilgilendiren bu yenilik haricinde ekranda açılan pencereyi güvenlik için tam ekran modunu otomatik kapatan tarayıcı AV1 video kodek desteğini de getiriyor. Chrome üzerinden hakkında bölümüne girerek bu yeni güncellemeyi gerçekleştirebilirsiniz.





PAYLAŞ