One UI 4 Beta'dan ilk detaylar geldi - Haberler - indir.com

One UI 4 Beta'dan ilk detaylar geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-18 15:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Samsung telefonlar için özel olarak geliştirilen ara yüz One UI 4’ün beta versiyonu tanıtıldı. Yeni versiyonu ile birlikte ara yüze gelecek yeni özellikler hakkında ilk bilgiler paylaşılmış oldu.

Özellikle 2021 yılı itibariyle Google tarafından materyal tasarıma geçiş yapılması, pek çok şirket için örnek teşkil etti. Samsung tarafından geliştirilen özel ara yüzde de bu durum net bir şekilde görülüyor. One UI 4 Beta’da materyal tasarımı doğru bir değişikliğe geçiş yapan şirket, böylece yeni tasarım ve çizgileri, One UI 4 Beta ile birlikte kullanıcılara sunacak. One UI 4’te özel bir tasarımı tercih eden şirketin Google'ın izinde gittiği ve mevcut Android 12 tasarımlarından etkilendiği görülebiliyor. Üstelik pek çok uzman tarafından yapılan değerlendirmelerde, Google'ın mevcut tasarımlarından çok daha iyi bir çalışmanın yapıldığı vurgulanıyor. Bu bakımdan Google’ın materyal tasarımı, Samsung için ilham vermiş olsa da şirket daha iyi bir tasarım çalışması ile bu konuda Google'ı geçmeyi başarmış.

Samsung, One UI 4 Beta İle Neler Sunuyor?

Ara yüz için yapılan yeni tasarımda özellikle widget olarak adlandırılan bölümlerde yenilikler oldukça dikkat çekiyor. One UI 4 güncellemesi sonrasında telefonda çok daha gelişmiş bir tasarım ve widget desteğinin geleceğini söylemek mümkün.

Yapılan tasarım değişikliklerinde kullanıcıların parlaklığı ayarlayabilmek için özel bir kaydırıcı kullanılacak olması da dikkat çekiyor. Kamera ve mikrofon gibi erişim kısa yollarının yanına gelen ekstra karartma simgesi, kullanımda daha pratik bir çözüm sunuyor. Kullanıcılar karartma ihtiyacı olduğunda hızlı bir şekilde bu bölüm üzerinden yapacakları tek bir dokunuş ile ekranın istenilen şekilde kararmasını sağlıyor.

Bildirimler bölümünde ise daha yoğun ve kompakt bir tasarım kullanılıyor. Böylece kullanıcıların tek bir bakış ile tüm bildirimleri görebilmesi mümkün hale getirilmiş. Ancak kompakt tasarım okumada biraz zorluk yaratıyor. Bu konuda da ilerleyen dönemlerde yeni güncellemeler ile iyileştirmeler yapılabilir.

Telefonun ayarlar gibi bölümlerinde çok ciddi bir değişiklik yapılmamış durumda. Bu bakımdan kullanıcılar için yepyeni bir deneyim sunacağını söylemek mümkün değil. Belirtilen tasarım değişikliklerinin ön plana çıktığı yeni One UI 4 Beta’da kullanıcılara yeni bir tasarım dışında ciddi bir iyileştirme sunulmadığı şu an için net olarak görülebiliyor. Ancak Samsung tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalar ile birlikte yeni ara yüzde yer verilen diğer teknik detaylara ve iyileştirmelere öğrenilebilir. Yeni sürümün tanıtılacak yeni amiral gemisi ile birlikte sunulması bekleniyor. 





PAYLAŞ