Önce Twitter şimdi de YouTube üzerinden bitcoin dolandırıcılığı - Haberler - indir.com

Önce Twitter şimdi de YouTube üzerinden bitcoin dolandırıcılığı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-07 14:01:06
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Popüler sosyal medya platformlarından Twitter üzerinden yapılan bitcoin dolandırıcılığının ardından şimdi de YouTube üzerinden bitcoin dolandırıcılığı yapılmaya başladı. Bildiğiniz üzere yakın zaman içeeisinde Ruhi Çenet'in ikinci kanalı kötü niyetli kullanıcıların eline geçmiş ve söz konusu dolandırıcılık amaçlı kullanılmıştı. Bir takım yüksek abone sayısına sahip kanallarda yaşanan bu olay şimdi ise NASA News ismiyle ve Elon Musk isimlendirmesiyle atılan videolarla yapılıyor.

Bitcon dolandırıcılığı YouTube'a geçti

Twitter'ın ardından YouTube platformunda da bitcoin dolandırıcılığı yapılıyor. YouTube söz konusu bu dolandırıcılık hakkında atmadığı adımlar sebebiyle eleştiri topladı. Jon Prosser Apple sızıntıları yapmasıyla dikkat çeken bir isim. Prosser yakın bir zaman önce Front Page Tech adlı YouTube kanalının hacklendiğini Twitter üzerinden yapmış olduğu bir paylaşımda duyurmuştu. Söz konusu bu paylaşımın kısa süre içerisinde etkileşim almasının ardından YouTube kanalının ismi NASA [NEWS] olarak değiştirildi. Twitter hesabından bunu duyuran Prosser, YouTube’u etiketleyerek yardım istedi.

2020 yılının en popüler YouTube aramaları2020 yılının en popüler YouTube aramaları

Şu an için kapatılan ancak Front Page Tech adlı bir hesap tek bir gece içerisinde canlı olarak yayımlanan bircoin dolandırıcılığına sahne oldu. İlk sıralarda çıkabilmesi için bot takipçilerle şişirilen hesaplar üzerinden paylaşılan videolar ön plana çıkarıldı. Jon Prosser, kanalın şu ana kadar bitcoin temelli 4 bin dolar kazandığını aktarıyor. Apple bünyesinde yer alan analist, bu şikayetlerinin ardından hesaplarda yer alan bütün videoların silindiğini daha sonra ise kanalın kapatıldığını dile getiriyor. Bu durumun YouTube tarafından mı yapıldığı yoksa hesap ile ilgilenen dolandırcılar tarafından mı yapıldığı belli değil. Yine de YouTube’un bu hacklenme durumlarında yeterince hızla davranmaması akılları karıştırıyor.

Fazla aboneye sahip kanallara yönelik bu saldıraya YouTube çözüm sunmuyor. Hatta bildirilene göre şirket insanları hesaplarını geri almak için haftalarca bekletiyor. YouTube üzerinden bitcoin dolandırıcılığı ile gündemde yerini alan popüler içerik platformu, şu an için sessiz kalmayı tercih ediyor.


Steve Wozniak, Google’ı YouTube yüzünden dava ettiSteve Wozniak, Google’ı YouTube yüzünden dava etti
YouTube Kids'te pek çok içerik ücretsiz oluyorYouTube Kids'te pek çok içerik ücretsiz oluyor
Haksız rekabet davaları Google'ın YouTube'u nasıl satın aldığını ortaya çıkardıHaksız rekabet davaları Google'ın YouTube'u nasıl satın aldığını ortaya çıkardı

PAYLAŞ