Onbinlerce Oyunsever Gamex'e Koştu - Haberler - indir.com

Onbinlerce Oyunsever Gamex'e Koştu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-06 15:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Etkinlik

Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'nun en kapsamlı dijital oyun fuarı GameX 2018 başladı. Dijital oyun dünyasının yeni dijital oyunları ve yüzbinlerce insanı peşinden sürükleyen fenomen oyuncular, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı GameX 2018'de sahne alacak. Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce oyun severin kapılara gücum ettiği fuarın açılış gününde, en yeni dijital oyunlar ilk kez oyuncularla buluşacak. Muhteşem şovlar eşliğinde yeni çıkan PC ve Konsol oyunları, eşsiz simülatör ve VR deneyimleri, profesyonel e-spor takımları ve e-spor oyuncuları, son teknoloji oyuncu ekipmanları ve daha birçok şey sizleri bekliyor.

GameX'te 100'ü aşkın oyun firması

Türkiye'de 13'ncü kez buluşturan GameX 2018, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'nun en kapsamlı dijital oyun fuarı olma özelliğini taşıyor. GameX'te Youtuber, streamer, cosplay etkinlikleri, sayısıl ödül ile hediye ürünler, seminerler, paneller ve atölye çalışmaları da GameX 2018 Uluslararası Dijital Oyun Fuarı'nın etkinlikleri arasında yer alıyor. Bu ilginç fuarda robot yarışları ve savaşları, drone yarışları düzenleniyor. Birçok eğlenceli içeriğe ev sahipliği yapan GameX 9 Eylül Pazar gününe kadar sürecek. Rönesans ve Fuarcılık tarafından düzenlenen GameX 2018'e 100 aşkın yerli ve yabancı dijital oyun firma ve markası katılacak.

Fuarın açılış törenine Rönesans A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. İsmet Göksel, TÜYAP Fuarcılık Grubu Genel Müdürü İlhan Ersözlü, OYUNDER Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Kendirli, E-Spor Kulüpler Birliği Başkanı Sina Afra, E-Spor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir ve sponsor firmaların temsilcileri katılıyor. Açılışta konuşma yapan Rönesans A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı H. İsmet Göksel, dijital oyun sektörünün Türkiye'de son birkaç yıl içerisinde oldukça fazla gelişme gösterdiğini söyledi. Açıklamalarında "Artık ülkemizin oyun firmaları da milyonlarca dolarlık satışlar gerçekleştiriyorlar. Sektörümüz gün geçtikçe dünya üzerinde önemli bir potansiyel olmaya başladı. Yabancı oyun şirketlerininde Türkiye'ye olan ilgisi arttı. Bu yıl ilk kez 10'ın üzerinde Çin'li firmayı ağırlıyoruz" dedi.

E-Spor takımları fuarda

Türkiye'de bulunan Elektronik Spor ligi takımları da bu yıl düzenlenen GameX'e katılıyor. Aralarında Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor başta olmak üzere birçok takım var. Takımın temsilcileri fuar ziyaretçilerine takımları ve ligleri hakkında önemli bilgiler verirler. Hibrit teknolojisi hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan Toyota'nın standı da GameX'te büyük ilgi çekiyor. Toyota çevre duyarlılığı ve geri dönüşümün önemini vurgulamak amacıyla Fırat Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci tarafından atık malzemelerden yapılan ve sanat eserine dönüştürülen Toyota C-HR'ın birebir kopyasını fuarda sergileyecek. Ayrıca 42 lise takımı robot yarışlarına katılacak. Liseliler yaptıkları robotlar ile kıyasıya mücadele edecek.

Cosplay'ler adeta büyülüyor.

Oyunseverlerin özellikle beğendiği Cosplay'ler herhangi bir oyun karakterinin özelliklerini ve görünümü alıp kendi üzerilerine uyguladıkları bir şeydir. Örneğin The Witcher oyunundaki baş karakterin aynısını kendilerine benzeterek Cosplay'lerini izleyicilerle ve fuar ziyaretçileriyle paylaşıyorlar. Fuara gelenler bu Cosplay'leri görebilecek ve bol bol fotoğraf çektirecekler.





PAYLAŞ