Ön siparişe açılan altın kaplama PlayStation 5 özellikleri neler? - Haberler - indir.com

Ön siparişe açılan altın kaplama PlayStation 5 özellikleri neler?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-27 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

PlayStation 5 özel tasarım 24 ayar altın kaplama modeliyle lüks bir görünüm sunuyor. PlayStation 5'in bu altın kaplama tasarımı dudak uçuklatan bir fiyattan ön siparişe açıldı. Bu yılın son günlerine doğru piyasada yerini alacak olan PlayStation 5'in fiyatı şimdiden birçok oyunsever tarafından merak edilen detaylar arasındadır. Birçok oyuncu PlayStation 5'in açıklanacak olan fiyat etiketi oyunseverler tarafından merakla beklenirken bugün ise Truly Exquisite adlı şirket PS5’in altın kaplama versiyonunu ön siparişe çıkardı. Peki, 24 ayar altın kaplama PlayStation 5 fiyatı ne kadar? Sıradışı tasarımı ve astronomik fiyat etiketiyle beraber ön siparişe açılan PlayStation 5'in detaylarına bakalım. 

Şu an için, Sony tarafından söz konusu konsolun fiyatı ile ilgili herhangi bir resmi açıklamada bulunulmadı. Fakat 500 dolar fiyatıyla satışa sunulacağı düşünülen konsolun ülkemizde 7000 TL seviyesinde satılması bekleniyor. Özellikle de ülkemizde oyunseverler PS5'in olası fiyatı üzerinde tartışmalar halen devam ederken Truly Exquisite şirketi, 24 ayar altın kaplama PlayStation 5 modelini 10.690 dolardan ön siparişe sundu. Toplamda 100 adet üretileceği açıklanan bu özel modelin ise ülkemizdeki dolar kuruna göre yaklaşık 73.200 TL gibi bir fiyattan satışa sunulacağını da görmek mümkün.

PlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi Amazon Fransa'da ortaya çıktıPlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi Amazon Fransa'da ortaya çıktı

Şirket tarafından paylaşılan görselleri incelemek gerekirse söz konusu altın kaplama konsol hariç, PlayStation 5 ile beraber gelecek olan kablosuz kulaklığın ve DualSense kontrolcüsünün de tamamen altın kaplama olarak geleceğini de söylemek mümkün. Söz konusu bu yeni oyun konsolun ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili herhangi bir açıklama da bulunulmadı. Fakat konu hakkında paylaşılan raporlara göre halihazırda ön siparişe sunulan modelin PS5’in piyasaya sunulmasının hemen ardından satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

PlayStation 5 özellikleri ile neler sunuyor?

CPU: 8x Zen 2 Çekirdeği @ SMT ile 3.5 GHz  (değişken frekanslar)

GPU: 10.28 TFLOPs, 36 İşlem Birimi @ 2.23 GHz (değişken frekanslar)

GPU Mimarisi: Özelleştirilmiş rDNA 2

Bellek/Arayüz: 16 GB GDDR6/256-bit

Bellek Bant Genişliği: 448 GB/s

Dahili Depolama: Özel 825 GB SSD

Genişletilebilir Depolama: NVMe SSD Slot

Harici Depolama: USB HDD Desteği

Optik Sürücü: 4K UHD Blu-ray Sürücü

 


PlayStation 5 çıkış dönemi belli olduPlayStation 5 çıkış dönemi belli oldu
Sony PlayStation 5 üretimini hızlandırdıSony PlayStation 5 üretimini hızlandırdı
PlayStation 5 hakkında yeni iddialarPlayStation 5 hakkında yeni iddialar

PAYLAŞ