Okullarda eğitime özel Minecraft çıktı - Haberler - indir.com

Okullarda eğitime özel Minecraft çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-07 12:21:34
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

Geçtiğimiz zamanlarda Microsoft tarafından satın alınan Mojang, kendisini geliştirme yolunda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak eğitim alanında da adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Mojang, Microsoft tarafından satın alınarak, erişilebilirlik anlamında kendisini oldukça geliştirmişti. Mojang'dan kendisinş geliştirme adına eğitim alanında da adım geldi. İlk olarak oyuncularla 7 Ekim 2011 tarihinde buluşan Minecraft, oyun dünyasında sevilen bir oyun olmayı başarmıştı. Geçtiğimiz Ocak ayında yeni versiyonu Minecraft: Education Edition'ın oyunculara duyurulmasıyla, o günden itibaren merakla beklenen oyun sonunda oyuncularıyla buluşmuştu. Herkesin sevdiği oyunlardan birisi olan Minecraft'ın, verilen bilgilere göre okullarda ders olarak okutulacağı öğrenildi.

Minecraft ilk çıktığı yıl olan 2011'den beri oyuncuların sevdiği oyunlardan birisi olarak oyun dünyasındaki yerini koruyor. Ocak ayında oyunun Minecraft: Education Edition serisinin duyurulmasıyla, oyuncularda yeniden bir heyecanının oluşması sağlanmıştı. Bekleyen oyuncularıyla buluşan Minecraft: Education Edition hakkında biraz şaşırtıcı bir bilgi paylaşıldı. Yaz aylarında yayınlanan beta sürecinde pilot okullarda denenen oyunun, çıkışının ardından okullarda ders olarak okutulacağı öğrenildi. Oyunun orjinaline çok benzeyen Minecraft: Education Edition, okullar için özel araçlar ve düzenlemelerle geldi. Bu oyun sayesinde, öğrencilere büyük keşif alanları sağlanacak. Yaratıcılık yönlerini de geliştirecek olan Minecraft: Education Edition, kamera ve yazı tahtası gibi materyalleri de öğrencilere sunacak.

Minecraft: Education Edition, Windows ve MacOS platformlarına özel olarak tasarlandı. Oyun, 2 Kasım itibariyle piyasadaki yerini yıllık 5 dolar ücretle aldı.

 





PAYLAŞ