Öğretmenlerin Google Slaytlar ile yapabilecekleri “10 Etkinlik Fikri” - Haberler - indir.com

Öğretmenlerin Google Slaytlar ile yapabilecekleri “10 Etkinlik Fikri”

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 19:00:14
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google'ın servisi olan Google Slaytlar, pek çok işlevi ile kullanıcılara kolaylık sağlar. En çok da öğretmenler için faydalı olacak seçeneklere sahip olan Google Slaytlar ile yapılabilecek çeşitli eğitici ve eğlenceli etkinlikler vardır. Öğretmenlerin, öğrencilerine bilgi vermeyi eğlenceli bir şekilde yapması halinde daha verimli bir süreç geçirilebilir. Bu konu hakkında Google Slaytlar uygulamasının özelliklerinden faydalanabilirsiniz. 

Google Slaytlar ile yapılabilecek eğlenceli etkinlikler

Öğrenciler sunumları ortak hazırlayabilir

Öğrencilere verilen projelerin ortak bir şekilde yürütülmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde hangi öğrencinin proje üzerinde ne kadar katkısı olup olmadığını görmek mümkün olur. 

Google Slaytlar (Slides) YayınlandıGoogle Slaytlar (Slides) Yayınlandı

Resimli sınıf sözlüğü oluşturabilirsiniz

Görsel destekli bilgilerin daha kalıcı olması sebebiyle özellikle de İngilizce derslerinde bu özellikten yararlanmak mümkündür. Öğrenilen İngilizce kelimeleri görseller ile destekleyerek Google Slaytlar üzerinden sunabilirsiniz. 

Etkileşimli kitaplar hazırlanabilir

Herhangi bir hikayenin belirli bir kısmına yeni seçenekler ekleyerek farklı bir hikaye kurgusu hazırlamak mümkündür. Bu şekilde daha yaratıcı ve eğitici içerikler hazırlayabilirsiniz. 

Etkileşimli müze tasarlayabilirsiniz

Herhangi bir tarihi olay veya bilimsel bir durumu anlatmak için görsel ve video ağırlıklı slaytlar hazırlayabilirsiniz. Öğrencilerin dikkatini çekmek adına bu yöntem oldukça faydalı olur. Üstelik hazırladığınız slaytlar kalıcı olacağı için her an kullanabilirsiniz. 

Kısa film çekin

Video, görsel, ses, metin ve ses katıları özelliklerini bir arada kullanarak öğrencilerin kısa filmler hazırlamasını sağlayabilirsiniz. Yaratıcı düşüncelerini devreye sokmaları adına Google Slaytlar'ın bu özelliğinden faydalanabilirsiniz. 

Stop Motion kurguları hazırlayabilirsiniz

Çeşitli nesneleri art arda slayt içerisine ekleyerek stop motion hazırlayabilirsiniz. Her bir görsel üzerinde değişiklik yaparak daha eşsiz bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Infografik hazırlayabilirsiniz

180x650 piksek aralığında olan slaytlarda, görsellerden, geometrik şekillerden, grafiklerden ve farklı yazı stillerinden faydalanarak infografik hazırlayabilirsiniz. 

Öğrenme günlüğü tasarlayabilirsiniz

Öğrencilerin gelişimlerini slaytlar hazırlayarak takip edebilirsiniz. Her bir öğrenin kendisi için yeni portföyler hazırlamasında yardımcı olabilirsiniz. 

YouTube oynatma listesi hazırlamak

Öğrencilerin, otomatik oynatma ve geçiş efektleri kullanarak sadece sizin belirlediğiniz videoları otomatik bir şekilde seyredebilecekleri YouTube oynatma listesi hazırlamak faydalı olabilir. 

Sesli hikaye kitabı yararlı olur

Hikayenin kurgusuna göre slaytlara resimler veya yazılar ekleyerek ve ardından kendi sesinizi de ilave edip sesli hikayeler oluşturabilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Google Slaytlar iOS için YayınlandıGoogle Slaytlar iOS için Yayınlandı
Google Slaytlara yeni özellikGoogle Slaytlara yeni özellik
Powerpoint dosyasını Google Slaytlar'a nasıl aktarırsınız?Powerpoint dosyasını Google Slaytlar'a nasıl aktarırsınız?

PAYLAŞ