Öğretmenlere göre, çocuklar kodlama öğrenmeli! - Haberler - indir.com

Öğretmenlere göre, çocuklar kodlama öğrenmeli!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 10:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Geleceğin meslekleri arasında en popüler olanı bilgisayar bilimlerinin, çocuklar tarafından öğrenilmesinin günlük hayatta da çok faydalı olduğu belirlendi. Öğretmenlere göre de çocukların kodlama öğrenmesi, gelecekte bir iş sahibi olmasını sağlayabilir.

Öğretmenlere göre, çocuklar kodlama öğrenmeli!

Çağımızın ve geleceğimizin meslekleri arasında, yazılımcılık ve bilgisayar teknolojileri ile alakalı olan tüm mesleklerin bulunduğunu söyleyebiliriz. Gelişen teknoloji sayesinde, yapay zeka ve robotlar derken günlük hayatımızda her şeyi birer yazılım ile kontrol eder hale geldik. Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası etkinliği içerisinde, teknoloji devi olan Microsoft ve YouGov şirketleri 540 öğretmen arasında bir anket düzenlediler. Bu ankette öğrencilerin kodlama bilmesinin ne kadar gerekli olduğunu ve bu kodlamayı öğrenmek için gerekli olan kaynakların olup olmadığı soruldu.

Instagram güvenlik kodu gelmiyor hatası ve çözümüInstagram güvenlik kodu gelmiyor hatası ve çözümü

Öğretmenlerin çoğu, çocuklar için kodlamanın öğretilmesi gerekilen bir kavram olduğunu belirtti. Çocukların gelecekte daha iyi kariyer elde etmesi için gerekli olan yazılım yeteneklerinin yanı sıra; kodlama öğrenirken oluşturduğumuz algoritmalar, problem çözme yetenekleri ve analitik zekaları da gelişiyor. Bu yüzden küçük yaştan itibaren kodlama öğretilmesi, çocuklara hızlı karar verebilme ve olaylara rasyonel yaklaşabilme becerilerini kazandırıyor. Bu konuda her ne kadar iç açıcı bir konuşma yapsalar da eğitim müfredatlarında bu konulara yeterice yer verilmiyor.

Hatta piyasada yeterli ücretsiz kaynak bulunmuyor ve öğretmenler bu konuda eğitim verecek kadar bilgili değil. Dünyanın teknoloji devleri Microsoft, Apple, Google gibi şirketler, son yıllarda ücretsiz kodlama etkinlikleri ile çocuklara temel bilgilere aşılamaya çalışıyor. Bu etkinliklerin yanı sıra bazı online platformlarda bu konuda ilerlemek isteyenler için eğitici bir ortam bulunuyor. Microsoft şirketi ise bu yıl code.org sitesine, çalışmalarını daha da geliştirmek için 10 milyon dolar bağışlayacak. Bu konunun ülkemiz için de oldukça önemli bir konu olduğunu belirtelim. Çünkü bilgisayar bilimleri ve gelişen teknoloji nedeniyle birçok meslek ölüyor. Hem şuan için hem de gelecek için güzel bir iş imkanına sahip olmak istiyorsanız sizde kodlama öğrenebilirsiniz.

Farklı meslekleri okuyup daha sonra çok başarılı yazılımcı olan insanların örnekleri birçok ülkede mevcut. İyi Kodlama öğrenmek sadece biraz merak ve düzgün eğitimden geçiyor. 


İlgili uygulamalar
Samsung Galaxy Note 9'un kod adı sızdırıldıSamsung Galaxy Note 9'un kod adı sızdırıldı
Instagram kodunda gizli müzik çıkartmalarıInstagram kodunda gizli müzik çıkartmaları
Pazar tezgahlarına gelecek QR kod ile sebze ve meyvelerin fiyatı öğrenilebilecekPazar tezgahlarına gelecek QR kod ile sebze ve meyvelerin fiyatı öğrenilebilecek

PAYLAŞ