Öğrencilerin hayatını kolaylaştıran 10 uygulama - Haberler - indir.com

Öğrencilerin hayatını kolaylaştıran 10 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-09 09:05:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Günlük yaşantımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan akıllı cep telefonlar ve tabletler kullanıcıların ilgi alanlarına göre gelişim sağlanıyor. Cep telefonunuzu ve tabletinizi verimli hale getirebileceğiniz en önemli alanlardan biri de eğitimdir. Eğitim ve teknolojik ürünlerin bir arada kullanılması adeta mecburi hale gelen günümüz çağında, öğrencilerin öğrenim becerilerini artıracak onlar uygulama vardır. Soru sormak için illa öğretmene ihtiyacınız yoktur ya da etüt almak istediğiniz de sıra beklemenize gerek yoktur ve daha bunun gibi bir çok işlemi yapmak yerine akıllı cihazınızı bu konu kullanabilirsiniz. Yani eğitim alanında geliştirilen uygulamaları kullanarak daha verimli bir kullanım elde etmeniz mümkündür. Akıllı cep telefonuna sahip olan oyuncuların hem okul yaşantısında hem de sınava hazırlık sürecinde yanında olacak olan 10 uygulamayı derledik. Konu hakkında yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

- Kunduz

Eğitim uygulamaları kategorisinde yer alan Kunduz mobil uygulaması sınav sürecinde yanınızda olacak en önemli seçeneklerden biridir. YKS, LGS, KPSS ve ALES sınavlarına hazırlanan öğrencilerin her an yanında olacak olan Kunduz uygulaması hem iOS hem de Android platformlarında yer alıyor. Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin fark yaratması adına geliştirilen Kunduz uygulamasında öğrenciler çözemedikleri soruların fotoğrafını uzmanlara gönderiyor ve uygulama arkasında çalışan ekip 10 dakika içerisinde sorulan sorunun cevabını alıyorsunuz. Kunduz uygulaması sayesinde 13 farklı ders hakkında soru sorabilirsiniz. Eğitim koçluğu seçeneği ile bilmediğiniz konular hakkında da bilgi edinebilirsiniz. 

- Duolingo

Bildiğiniz üzere dil öğrenme uygulamaları her geçen gün daha da önem kazanıyor. Uygulama mağazasının dil öğrenme uygulamaları arasında yer alan Duolingo hem ücretsiz olarak sunuluyor hem dil öğrenme becerilerinizi çok daha eğlenceli bir şekilde kullanmanızı sağlıyor. Sorular verdiğiniz doğru ya da yanlış cevapları ölçerek rapor eden Duolingo, kullanım esnasında sorun yaşamadan sunulan seçeneklerden faydalanmanızı sağlıyor. Söz konusu bu uygulama hem Android hem de iOS platformunda yer alıyor. 

- CamScanner

Dünyanın en popüler belge tarama uygulaması olarak karşımıza çıkan CamScanner, milyonlarca kişi tarafından tercih ediliyor. Gerek iş yaşantınızda gerek öğrencilik hayatınızda tercih edebileceğiniz en önemli uygulamalar arasında yer alan CamScanner uygulamasını hem Android hem de iOS platformlarında kullanmanız mümkündür. CamScanner uygulaması, belgeleri yazdırma, buluta kaydetme ya da faxs gönderme işlemlerini yapmak üzere PDF olarak kayıt alan bir uygulamadır. 

- Evernote

Öğrenciler için adeta hayat kurtarıcı özelliğe sahip olan Evernote uygulaması, not alma, aldığınız notları kaydetme, üzerinde değişiklik yapma ya da herhangi bir fotoğraf üzerine not alma imkanı sunuyor. Uygulamanın 225 milyon kullanıcı sayısı mevcuttur. 

- Any Do

Online ajanda görevini üstlenen Any Do mobil uygulaması 2011'in en iyi Android uygulaması seçildi. Sade ve şık bir arayüze sahip olan Any Do uygulaması, iPhone, iPad ve Andorid cihazlar için uyumlu bir şekilde çalışıyor. 

Google Keep

Mobil cihazlarda olduğu gibi web versiyonu ile de kullanılan Google Keep, notlarınızı kaydetmenizi ve sonrasında bunları diğer platformlara ulaştırmanızı sağlıyor. Google tarafından geliştirilen Google Keep mobil uygulaması not alma konusunda her an yanınızda olacak. 

- TED

100'ün üzerinde alt yazı imkanı sunan ve bu özelliği sayesinde de büyük kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran TED uygulaması Türkçe dil desteğine de sahiptir. Söz konusu bu uygulamayı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ünlü ve ilham verici hikayelere sahip olan ya da konuşmalar yapan insanların konferanslarının yayınlandığı TED.com sitesinin mobil uygulama halidir. 

- Scribd

İçeriklerine baktığımızda dünyanın en büyük kütüphanesi olarak karşımıza çıkan Scribd, en verimli e-kitap uygulamaları arasında yer alıyor. PDF, ps, doc, docx, ppt, pps, pptx, xls, xlsx, odt, sxw, ODP, sxi, ods, sxc, txt, rtf uzantılarına sahip olan içerikler ile zenginleştirilen Scribd uygulaması 90 dili destekliyor. 

- Memorado

Güçlü Beyin, Güçlü Hayat niteliği ile karşımıza çıkan Memorado, kullanıcıların beyin fırtınası yapmalarını gerektiren sorular ile eğlenceli anlar sunuyor. Stres atmak için akıllı cihazlarını tercihe den oyuncular için kesinlikle ilk tercih olacak olan Memorado uygulaması akıllı cihazınızda sorunsuz bir şekilde çalışacak. 

- QualityTime

Eğitim içerikleri ile kullanıcıların akıllı cihazların daha verimli hale getirmelerini sağlayacak olan QualityTime uygulaması, hangi uygulamaların hangi saatlerde daha fazla kullandığını raporlayarak öğrencilerin cep telefonu kullanımını daha sistemli hale getirmesini sağlayacak. 

 





PAYLAŞ