Öğrencilere özel akıllı üniformalar geliyor - Haberler - indir.com

Öğrencilere özel akıllı üniformalar geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-11 19:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Akıllı ürünler arasında akıllı üniformada giriyor. İşte Çin’de yaşanan son gelişmeler.

Çin'deki okullarda katılım oranını arttırmak ve aynı zamanda öğrenci takibinin yapılabilmesi adına üniformalara çip takılacağı ve akıllı üniformaların kullanılmaya başlanacağı ifade edildi. Konuyla ilgili devlet gazetesinde yer alan detaylarda hükümet tarafından da bu konuda çalışmaların yapılmaya başlandığı ve bu üniforma düzenlemesine büyük bir önemin verildiği ifade edildi. 

Yeni akıllı giysiler ile ütü ve yıkamaya son!Yeni akıllı giysiler ile ütü ve yıkamaya son!

2019 yılında, teknoloji dünyasını neler bekiyor?

Öğrenciler akıllı teknoloji ile takip edilecek

Akıllı teknolojiyi kullanmanın okullarda ve çocukların güvenliği noktasında büyük bir avantaj sağlayacağı ifade edilirken, pek çok kişinin ilk etapta çocukların takip edilecek olmasını nedeni ile bu duruma olumsuz baktığı belirtildi. Özel bir uygulama ile takip edilecek öğrencilerin okula ne zaman giriş yaptığı, hangi bölgeden giriş ve çıkışın yaptığı takip ediliyor. Bu bakımdan öğrencilerin kişisel olarak herhangi bir müdahale altında olması söz konusu değil.

Çocukların okul sınırları içerisinde bulunduğu, okula gelip gelmediğini daha detaylı bir şekilde kontrol edilmesi adına geliştirilen teknoloji, üstelik özel güvenlik sistemine de sahip. Özel yüz tanıma sistemi ile çalışan akıllı üniformalar öğrencilerin birbirinin tişörtünü giymesini de önlüyor ve böylece her tişörtün sadece çipte belirtilen kişi tarafından giyilmesini sağlanıyor.

Okul kıyafetleri son derece dayanıklı

Özel olarak geliştirilen cipler ile ilgili verilen teknik detaylarda ise özellikle 150 dereceye kadar yıkamalarda ve sıcaklıkta çipin bozulmadan kullanılabildiği ifade edildi. Üstelik tek bir çip 500 yıkamaya kadar sorunsuz bir şekilde çalışma imkanı sağlıyor. Şu anda 11 okulda kullanılmaya başlanan akıllı üniformaların farklı ülkelerde kullanıp kullanamayacağı ya da teknolojinin nasıl bir sonuç vereceği ise merak ediliyor. 

Yeni akıllı giysiler ile ütü ve yıkamaya son! 


İlgili uygulamalar
Xiaomi, akıllı çamaşır makinesini tüm dünyaya duyurmak için hazırlanıyorXiaomi, akıllı çamaşır makinesini tüm dünyaya duyurmak için hazırlanıyor

PAYLAŞ